My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Oct-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
Open House Kulaan ku

 
 
 
View all 6 photos...
Salam smua..oleh sebab wa tersentuh dgn lawatan kak madiha sbyk 3 kali ke fp wa ni tp yg sedihnya ttp entry yg sama..so now makanya wa pun update ler skit..bukan tak nak update kak..tenet kat opis ada problem..terbako kena thunder cat…eh silap thunder storm…hehehehehehe

Entry kali ni sekali lg mengambil gambar dari sinchan gara2 tak larat nak amik gambo sbb journey yg ditempuhi agak panjang..hehehehehe (halal yer chan)..ni picca time g open house umah watie..Alkisahnya perjalan utk smpai ke umah watie ni penuh dengan ranjau dan rintangan…wa mmg cadang nak dtg pas asar..siap janji ngan azue ngan sinchan nak dtg pas asar tu..tp oleh sbb keadaan cuaca yg hujan lebat dan angin kuat wa tunggu le kasi keadaan reda..so dlm kul 4.30pm wa pun g amik ucu n anak2nya kat umah..otw nak menghala ke subang airport jln tetiba je jam semacam..ingat ada polis ke wat road block coz situ mmg port dorang wat keje tahan menahan ni..rupa2nya ada 1 kete terbabas ke divider, 1 kete kemek kena hempap ngan pokok tumbang dan 1 trealer simen ala2 nak terbalik..ngeri gak ler tgk kete yg kena hempap ngan pokok tu..bhg kat belakang tu trus kemek..kiri kanan jln nmpk byk dahan2 pokok dan batang pokok yg da dibersihkan..ngeri seh..sib baik wa tak kuar time ribut2 tu…

Lepas lalu kat kws kejadian pokok2 tumbang tu kami kena plak mengharungi cabaran bumper to bumper pas masuk KESAS tu..omak ai..mmg mencabar kesabaran..sbbnya cuma disebabkan air yg bertakung ala2 ada la 3 inci kat lane yg paling kiri jln tu jd jam ya amat…Anak makcik wad a stat wat hal nak muntah2 dlm kete sbb da pening….jenuh la makcik wa memujuk si kecik tu…akhirnya kami selamat smpai kat umah watie dlm kul 7pm..amik kau..maghrib2 kami smpai umah org…smpai je trus melantak..nasi ujan panas n lauk2 kat umah watie pun sedap..apa lg kami pun pulun dgn gigihnya..hehehehehehe

Bila da kenyang baru ar sembang2 ngan watie..time nak beransur blk tu tetiba mak watie tnya makcik wa..pandai tak ckp banjar..so apalagi..kuar la bahasa ibunda kami tu…peh tu cite punya cite sekali kami ni sedara le plak..sedara yg agak dekat jugak tu…abang suami maklong wa kawin ngan sedara mak watie (tul ke watie)…Makanya wa ngan watie ni mmg confirm la berkulaan (bersaudara)…itu la hasilnya yg wa dpt dr beropen house di rumah watie..


Wawa n Watie...ada iras2 tak????

sape2 nak carik bj meh la singgah kat http://butikwawa.fotopages.com



Tuesday, 7-Oct-2008 12:55 Email | Share | | Bookmark
Baraan Kulaan

 
 
 
View all 12 photos...
Memula skali sebelum ada yg tanya baik wa bagitau...raya ni smua baju raya wa tak siap....adik wa Adda bizi menyiapkan tempahan baju org jer..smpai baju kaknya ni dia KIV kan..sib baik la 2,3 hari sebelum raya wa telah menjalankan operasi mentouch up baju yg wa buat khas utk wedding my best pren hari tu..oleh sbb baju tu wa br pakai sekali so bila da ditouch up ngan manik kat bahagian tangan baju di leher maka meriah kit la baju tu...hehehehehehe

Raya kali ni mcm 2,3 thn lepas adik beradik mak akan berkampung kat umah wa...makanya jd la umah wa tu mcm kem askar...bila mlm jer tido smua bersusun kat mana2 ruang yg ada...yg paling tak larat tu bila time nak msk..nasi siap kena msk dekat 3 gantang..operasi membasuh pinggan mangkuk plak rasanya cam dekat kedai mamak dah..bertimbun-timbun... Apapun itu la suasana raya yg akan menjadi kenangan yg terindah...

Pada hari raya ketiga wa sekeluarga, nenek, kuarga ucu n kuarga alang telah membuat baraan ke rumah sedara mara belah mak..bg da maklum belah mak wa kan banjar..so sbb tu la nama entry kali ni baraan kulaan..tak banyak pun rumah yg kami pegi sbb kami kuar pun da petang...umah sedara mara wa ni banyak kat belah sawah padi..so setiap umah pasti akan ada titi / jambatan..korang tgk la aksi anak2 bandar bejalan raya (sepupu sepapat wa)


Zati yg poyo...kami smua gelakkan dia sbb dia pakai high heel..so bila nak jalan kat titi yg jarang2 tu dia kena meniti kayu2 titi tu satu persatu...


Ayu plak siap kena pimpin ngan intan nak jalan kat titi..dia takut kayu titi tu roboh...


Ni sebahagian dari sepupu2 wa..yg pakai baju purple kat belah wa tu si tukang jait baju yg tak menyiapkan baju raya kakaknya ini...baju raya dia bleh plak siap...


Kami tgh wat operasi mengondolkan buah putat..buah ni sedap buat ulam...


Mak dengan operasi mencaras pokok pandan...mentang2 kat umah nenek tu byk pokok pandan..mak siap amik smpai penuh bonet kete..

Bagi sape2 yg tgh carik baju2 leh ler singgah kat http://butikwawa.fotopages.com yer





Monday, 6-Oct-2008 03:41 Email | Share | | Bookmark
Kembali

Selamat berjumpa kembali rakan-rakan fp...
Wa update entry kali ni tanpa ada gambar sbb all picca blum sempat transfer lg dr camera..Wa pun baru je kembali menyambung keje2 kat opis ni yg terbengkalai..byk benda nak kena follow up balik ni seh...tp yg paling pyh kit ni bila nak kena adjust blk mood keje ni..ni tgh menyeru-yeru supaya mood keje tu mari semula..hehehehehehehe...apapun raya kali ni mmg meriah walaupun wa takde la sakan beraya sgt...leh byk duk umah jd bibik/ mbok jer..tlg mak msk ngan basuh pinggan mangkuk..peh tu kena jd cik supir..
So kengkawan punya raya camne? kang bila da reda kit wa g ronda2 kat fp kengkawan yer..leh tgk camne keadaan kemeriahan raya kengkawan semua..





Thursday, 25-Sep-2008 07:52 Email | Share | | Bookmark
Lebaran ini

fiza
Amy
jeff
View all 36 photos...
Ni antara picca yg wa cilok kat azue n sinchan masa majlis buka pose sambil meraikan bday usben azue cik alim kita..mekacih yer azue jemput wa dtg tuk mkn2...next time jemput lg yer n blh la wa menapau lg..hehehehehehehe..



picca yg telah dicilok dr azue n sinchan..

Sayu plak rs ati ni nak melepaskan ramadhan pergi sbb secara jujur wa buat pengakuan Ramadhan kali ni wa terlepas byk nikmat dan keberkatan yg dijanjikan oleh Allah..tuntutan kerja menyebabkan solat terawikh wa kali ni byk sgt ronggaknya..bukan mcm thn2 yg terdahulu..terawikh wa hanya ronggak bila anak bulan timbul..hehehehehehe..maybe sbb dl keje ngan bos muslim so dia pun nak sama2 mengejar kenikmatan dan ganjaran yg dijanjikan Allah.
Dikesempatan dan yg di alam cyber ini wa dengan rendah da tulus hati nak menghulurkan kad raya buat kwn2 taulan sekalian...terima kasih kerana sudi berkunjung ke umah wa ni dan memeriahkan suasana umah ni...Wa juga pohon ampun dan maaf atas segala salah dan silap..wa hanya insan biasa yg sering melakukan kesilapan...mana yg rasa2 nak dtg ke rumah wa kat kg tu silakan la yer..wa cuti pun tak lama..ni pertama kali dlm sejarah idup wa, wa blk kg pd mlm raya...doakan perjalanan pulang wa ke kampung nnti selamat..

*bwk la blk gantung kat umah memasing yer

ni antara kad2 raya yg wa terima dr sehabat yg senantiasa dekat dihati wa..terima kasih smua..


Dr Fiza



Dr Amy


Dr Abg Jeff


Dr Cendawanliar


Dr Cinda a.k.a Ciklinn


Dr Ct Faridah


Dr Salmah


Dr Kak Liza


Dr CT One



Dr Tie


Dr Watie


Dr Kak Zaiy


Dr Kak Meen


Dr Maklang ~ Kak...wawa suka sgt upin ngan ipin ni


Dr Abg Meor


Dr Rinna


Dr Wak Kumis


Dr Kak Intan Suraya


Pakcik PI


Dr Kak YaR-T


Kak Tie Wawanis


Dr Tutie


Dr eija


Dr Ida


Dr Iza


Dr Kak Baayah


Dr Kak Jie


Dr Kak Masriyah


Dr Mama Fami


Dr Mamasya


Dr Reen

nota kaki kuda: dah penuh da dinding wa..kot ada yg lum gantung tu wa buah kat dinding lain plak la yer..Mekacih smua yg kasi kad raya..

Pecah Kaca Pecah Tong..Sudah Baca Wa Trus Gantung...luv u all..


Saturday, 20-Sep-2008 16:00 Email | Share | | Bookmark
Anak2 IT

 
 
azue
View all 14 photos...
Tuk entry kali wa rasa gambar2 kat bwh ni da mampu menceritakan kisah yg sepatutnya..so jom la kita lyn je picca kat bwh ni....





Motivasi diri utk dikongsi bersama

Quote:
Doa individu merupakan saluran terbaik bagi membina kecerdasan emosi dan spritual ke arah merdekakan diri kepada Tuhan. Kejernihan dan kebersihan hati yang di bina menerusi ketulusan dan doa meningkatkan kecemerlangan diri individu kearah kehidupan yang diredhai Tuhan. Kecerdasan spritual membina ketulusan hati.

Doa itu otak ibadat

Doa adalah paling mujarab bagi membanteras kegelisahan dan memberi ketabahan serta percaya pada diri sendiri.

Doa adalah senjata bagi orang-orang yang tidak bersenjata.

Jangan berdoa supaya anda mendapat tugas sesuai dengan tenagamu, tetapi berdoalah supaya anda mendapat kekuatan yang sesuai dengan tugasmu.

Hendaklah sentiasa berdoa kerana doa itu menimbulkan ketenteraman jiwa, ketenteraman jiwa itu adalah perubatan.


ni antara kad2 raya yg wat dpt

Dr Azue and Family


Kad raya lomang dr Feqah


Dari Zira


Dr Rina and Family


Dr Azie and Co


ni dr Kak Fau sekeluarga


Nota kaki: pecah kaca pecanh tong..kad raya korang wa da gantung ni...

sesambil tu jom singgah kat http://butikwawa.fotopages.com




[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net