My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 31-Oct-2008 02:06 Email | Share | | Bookmark
Projek Amal Institut Taufiq Islami

 
 
 
View all 5 photos...
Setelah dipertimbangankan dan diperbincangkan maka dengan ini kami ingin memaklumkan bahawa Projek Amal Institut Taufiq Islami akan diadakan pada tarikh dan waktu seperti berikut :

Tarikh : 16hb November 2008
Hari : Ahad
Waktu : Selepas Asar (4.30 ptg)


Bagi yg ingin memberikan sumbangan berbentuk kewangan boleh la berbuat demikian di no akaun :-

Maybank
Sila makluman beliau setelah urusan pemindahan wang dilakukan


Bagi yang ingin memberikan sumbangan berupa barangan tetapi tidak dpt untuk turut serta ke Institut Taufiq Islami sila tinggalkan komen anda atau email kat ssalwa@yahoo.com bagi urusan pengambilan brg berkenaan. Alhamdulillah setakat hari ini sudah ada yg memberikan sumbangan untuk menyokong projek amal ini..Terima kasih kami ucapankan atas keprihatinan sahabat..Hanya Allah sahaja yg akan membalas kebaikan yg sahabat buat..

Bagi yg berminat utk turut serta pada hari itu anda adalah dialu-alukan. Senarai nama akan senantiasa diupdate utk mengetahui jumlah yg akan tururt serta. Jamuan ringan pd hari itu akan dilakukan secara pot luck untuk tidak membebankan pihak Institut..

Berikut adalah senarai sahabat-sahabat yg akan turut serta dlm projek amal ni dan menu yg akan dibawa (ada yg hanya sponser makanan sbb ada hal lain yg lbh penting..mekacih sahabat sekalian):-

1.Wawa n Co (bihun goreng n brownis)
2.Ila n partner (bihun goreng n puding custard)
3.Azue n Family (chicken wing, nugget n pinggan polysterin)
4.Kak Fadzylah n Co (spageti goreng n puding)
5.Wana n Family
6.Tutie n Mr Canon
7.Kak Fafau n Family ~ dadih
8.Watie n Family ~ to reconfirm
9.Ciklinn n Family ~ to reconfirm
10.Kak Yatt n Family
11.Jamaliah and Family ~ to reconfirm
12. Feqah n Co ~cordial n air gula
13. Kak Jasmeen ~ akan turut serta jika ada kelapangan (swiss roll)
14. Yul n Family
15. Kak Miss
16. Kak Ida Isk
17. Mama Fami


sambil kita sesama buat amal jariah jom la sopink online bj2 yg harganya berpatutan kat http://butikwawa.fotopages.com


Tuesday, 28-Oct-2008 02:17 Email | Share | | Bookmark
Setahun Jagung

 
 
 
View all 4 photos...
Begitu pantas masa berlalu..sedar tak sedar pada 26hb October lepas genap la usia fp wa ni setahun jagung..kalau nak diumpamakan dgn ladang jagung walupun br berusia setahun jagung..tp hasil yg diperoleh mmg 'lumayan' ..ramai kwn wa dpt..yg rasa mcm adik beradik pun ada (khas buat team ketupat bawang)..tiap kali berjumpa bercerita mmg tak hingat dunia..ada jugak yg wa tak penah jumpa tp rasa mesra mcm da kenal lama..bila bersembang kat YM smua cite pun boleh..tarak tapis2...kiranya kwn2 fp ni menyeri hidupku...wawa sayang kalian smua... Bagi mana-mana yg wa lum sempat jumpa tu nnti ada rezeki kita akan berjumpa yer..

Ni antara panorama kat tepi Pantai Bagan Nakhoda Omar Sabak Bernam








nak carik baju yg harganya berpatutan blh skodeng kat http://butikwawa.fotopages.com

Quote:
Sumbangan utk projek amal masih terbuka


Saturday, 25-Oct-2008 16:05 Email | Share | | Bookmark
Periuk Bertuah Ajaib

 
 
 
View all 9 photos...
Memula skali nak bgtau smua picca kat bwh ni wa main copy paste je dr kwn2 fp yg hadir je upacara Periuk Bertuah Raya kat Sg Penchala tempohari.Since wa pun mmg tarak amik barang sekeping picca pun sbb camera cinonet ku itu segan nak menonjolkan dirinya..maka tersimpan la ia dlm handbeg ku aja...hehehehehehehhe..so wa mintak hal kat tuan punya picca yg wa cilok yer..

Kot tak kerana Azue yg kata dia kenal Krull n geng TKB pun dtg mau wa pun tak dtg..1st time jejakkan kaki ke dlm kws Sg Penchala tu..Apapun event tu mmg best n happening..so pasni kot ada lg insyaallah bayang ku akan kelihatan..for my TKB..UOLS VOUGE BEBEH...


Hadirin yg hadir




Cuba teka yang mana satu menu yg wa bwk








Antara Wajah Kesayangan Hamba yg hadir di malam itu ....TKB... ..




Mekacih smua amik picca wawa...

Quote:
Projek Amal tu masih terbuka untuk penyertaan sahabat2 sekalian..silap rujuk kat N3 yang bertajuk Naiwaitu untuk further info


Bagi yg nak carik baju2 yang cantik dengan harga yg amat berpatutan blh skodeng kat http://butikwawa.fotopages.com


Friday, 24-Oct-2008 14:58 Email | Share | | Bookmark
Nawaitu

 
 
Salam smua..entry kali ni berbeza sikit sbb ia memerlukan jasa baik, budi pekerti dan keprihatinan kwn2 fp sekalian..memula skali wa nak bagitau yg wa xde niat lain selain dr nak merealisasikan hasrat dihati dan memenuhi tuntutan yg wajib utk diriku ini..tiada niat langsung utk mencari nama atau mencari untung yer..

Nawaitu ni bermula bila wa sendiri mmg tercarik-carik org yg sesuai utk menerima sumbangan (zakat) dan juga beras utk fidyah pose..dl wa slalu hanta kat org2 yg tinggal kat PPRT (Program Perumahan Rakyat Termiskin)..tp skang ni org2 kat kws PPRT tu pun mcm da milih plak bila wa nak anta sedekah makanan ngan pakaian yg terpakai..dorang cam da demand plak..wa tak la kata smua cm tu la kan..cuma itu apa yg wa rs dari pemerhatian wa..maybe sbb dl anak2 dorang kecik2 so dorang terima je apa yg kita bg dgn tgn yg terbuka..skang anak2 maybe da keje n taraf idup dorang da upgrade so dorang punya life style pun da berubah la kot..wa ada jugak g survey umah anak2 yatim yg nama dia slalu disebut2 kat dlm berita..tp tetiba wa teringat ada 1 ustaz penah bg pendapat dia kat wa..seelok2nya carik la umah anak yatim yg tiada penaung sbb mereka mmg memerlukan sedekah dan bantuan kita..dl ms ngan kompeni lama kan wa slalu gak wat even yg melibatkan anak2 yatim ni..tp bila da keje kat kompeni br ni wa da tak buat..so wa minta jasa baik sahabat wa yg keje kat kompeni lama tuk cadangkan 1 umah anak yatim..so ini adalah umah anak yatim yg dia cadangkan..

Institut Taufiq Islami
Lot 3579, Lorong Haji Taib, Jalan Kebun, 42450, Klang, Selangor
Ustaz Yusoff Hassan (013-2086174)


Berbalik pada tujuan asal wa post entri ni adalah utk mempelawa sahabat fp sekalian utk sama-sama memberi sumbangan utk rumah Institut Taufiq Islami ini..bagi yg berhasrat utk menghulurkan sumbangan dlm bentuk kewangan nnti wa akan sertakan no akaun utk urusan memasukkan wang..bg yg berhasrat utk menderma brg2 pun blh berbuat demikian..sila tgglkan komen sahabat sekalian yer..nnti wa follow up blk...

Wa bersama-sama ngan beberapa sahabat yg lain (insyaallah Geng Team Ketupat Bawang pun ada) akan pergi melawat dan menyampaikan sumbangan ke Institut Taufiq Islami ini mungkin pada pertengahan bulan November 2008..ini adalah perancangan awal (tarikh akhir akan deberitahu kelak)..sahabat sekalian juga dijemput utk turut serta melawat ke Institut Taufiq Islami tersebut...jika tiada benda yg nak disedekah pun sahabat sekalian ttp boleh ikut serta dlm acara lawatan tersebut kelak (akan ada sedikit jamuan ringan nnti)..mungkin dengan lawatan sabahat itu dpt memberi sedikit keceriaan pd anak2 yg ada di Institut Taufiq Islami itu..Ia juga antara cara utk kita muhasabah diri kita sendiri serta dpt memberi kesedaran dan pendedahan awal kpd generasi muda remaja kita terhadap rasa dan kasih sesama insan yg kurang bernasib baik..selain itu kita sahabat2 dlm FP ni pun boleh saling kenal mengenali dan beramah mesra..

Seandainya ada sebarang pertanyaan atau mahukan keterangan lanjut sahabat sekalin boleh tinggalkan komen atau email kat wawa yer di ssalwa@yahoo.com..sape2 nak sponser makanan untuk jamuan ringan hari tu pun boleh..amatlah dialu-alukan..

Quote:
mana-mana sahabat yg agak sangsi mengenai kewujudan Institut Taufiq Islami ni boleh la tepon Ustaz Yusoff tu yer utk pengesahan...


Ni plak link utk sahabat sekalian kira fidyah puasa yg nak kena byr..bagi yg nak bayar fidyah pose la yer...

http://www.muis.gov.sg/eservices/fidyah_online.aspx





picca ni wa amik dr blog seseorang yg da penah wat aktiviti ngan Institut Taufiq Islami ni..

Nota kaki semut:- Sekiranya ada yg tidak berapa suka dengan pelawaanini maka abaikan la pelawaan dan wa pohon maaf atas perkara ini...wa ikhlas mempelawa sahabat2 sekalian untuk turut serta dalam aktiviti ni..tiada niat yg terselindung yg lain..

Bagi yg berminat untuk memberikan sumbangan boleh ler berbuat demikian dengan membank in ke dalam akaun ini ;-
Maybank ***********
sahabat sekalian diminta untuk memaklumkan Puan Zuerina kita setelah proses membank in duit dilakukan..sila sertakan maklumat tarikh, amount dan no rujukan transaksi berkenaan.

Insyaallah kemuncak projek amal ni akan diadakan pd awal bulan Disember..kepada sahabat yg telah menghulurkan sumbangan terima kasih diucapkan.


Monday, 20-Oct-2008 02:11 Email | Share | | Bookmark
Raya Lagi..

 
 
 
View all 8 photos...
Gambar ni time kami semua kaum kerabat makan2 mee udang ngan kerang bakar kat Pantai Bangan Nakhoda Omar Kat Sabak Bernam..udang ngan kerang dia fresh tu...leh kali la wa buh picca mee udang ngan kerang bakar tu sbb ari tu sbb ingat nak melantak smpai lupa nak amik picca...

Pantai ni sebenarnya jenis yg berlumpur so xde la org duk mandi manda kat situ..org just lepak2 jer..peh tu sape nak carik kerang, remis or semua jenis kaum kerabatnya leh gak carik kat tepi pantai ni...tpt ni popular sbb ada kelong tuk org memancing...cite psl kelong ni lain kali wa story mory yer..

xde idea nak cite bebanyak so layan picca je la yer...


Picca reramai..mak wa terlindung plak mukanya..maap mak...






tetiba wa rs cam haku da gemuks je tgk picca ni..


Family Alang


Ayu ngan Anis pas main pasir

Quote:
Ina ngan zai...haku da tuka pandai jd pantai...


sesambil tu jom singgah jap kat http://butikwawa.fotopages.com utk tgk baju2 plak..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net