My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-Jan-2009 14:40 Email | Share | | Bookmark
Aku Menembak, Ditembak Dan Tertembak...

 
 
 
View all 4 photos...
Taraaaa.....kalau kat fp tut korang tgk aksi wa...skang korang tgk aksi tut plakk..wa xde la ngambik aksi dia byk sgt sbb atas nasihat seorang sahabat...sewaktu bekerja atau menimba ilmu jgn memain sangat...sikit blh la...hehehhehehehehehehe...



Buzzzzzzz.....(tut sedang memfire ala2 manja si zubir sambil membiarkan syida kat belakang)


Tut melakukan aksi tundukan cangkung bagi mengelak terkena hayunan tangan zubir dan syidah yg kegumbiraan berlari-larian dijeti...


Chermin kami....


Korang cuba teka apsal tut wat aksi mcm tu...


Friday, 2-Jan-2009 16:01 Email | Share | | Bookmark
Annual Dinner 2008

 
 
 
View all 7 photos...
Fuhhhhh...akhirnya..dpt jugak wa publish n3 ni...klau ikutkan on 2nd wa da nak publish n3 ni..tp line tenet problem plak...kat opis ngan kat umah plak tu...tu yg mcm org tak karuan jap..mihahahahahha..arini br le line kat umah ok...so ni kiranya n3 on 7th Jan 2009 bukan 2nd Jan 2009 la yer...

Moh la lyn n3 yg terperap ni yer...Actually untuk this event wa agak terkejar jugak sbb ia berlangsung pd hari yg sama wa amik picca tawen tu...pas je wat outdoor peranten tu..wa blk umah jap amik mak n adda sbb dowang nak ikut blk subang...even tu spatutnya stat kul 7pm..tp wa da bgtau kwn2 yg lain wa akan smpai lewat..kul 7pm smua da call tnya bila nak smpai..wa ckp "i blum siap pape lg ni..." so wa pun siap ala kadar je la kan..sbb niat wa just nak tunjuk muka jer..so dlm kul 7.30pm wa br je kuar umah..oleh kerana jln very clear kejap je wa smpai kat tol jln duta..wa call member wa tanya psl seat..sbb dia da janji nak cop tpt wa..skali dia kata..Kak..free seat la...xdpt nak cop tpt akak...heh..wa da stat nak naik angin...than call lg sowang..dia pun bg jwpan table da penuh la u...kita smua kena duduk campur2 ngan org2 UBG, CMS n WET...wa da mula cam rasa xsyok sbb kalau kena duk skali ngan dowang tu mana best..Wa kan HQ..so xbape nak kenal la org2 yg lain...niat asal nak enjoy the event cam da xbape nak syok..than wa call lg member wa tu..wa ckp kat dia..dlm ms 10 min wa smpai..tlg carikan i tpt..if xde tpt tuk i, i akan blk even i da smpai kat hotel...mihahahahahhaha..ancaman berbaur ugutan...than masa nak masuk kat parking wa da niat jugak dlm ati..kalau pyh sgt nak dpt parking wa akan terus je blk...skali tu..sonang la plak dpt parking even wa da lambat...so wa pun teruskan la niat nak join dinner tu...

Masa wa tgh tercarik2 ballroom mana yg nak kena pegi..wa terserempak ngan sorang mamat ala2 ensem jugak pakai baju batik indon tgk duk kat sofa..dia tgh menulis sesuatu...time tu wa tgh tertinjau2 mana la kwn2 ku yg lain...masa wa lalu depan dia wa agak yakin dia adalah one of the event / hotel manager..so wa plan kalau da smpai ujung jln pun xjumpa gak ballroom mana wa akan tanya kat dia..skali bila wa pusing wa nampak kwn wa lambai2..so xjd la nak tanya kat mamat ensem tu...wa just senyum je time lalu depan dia...

Bila wa masuk tu dowang da stat pun sebenarnya..opening speech la kiranya..tetiba MC mlm tu invite our Deputy Chairman tuk berucap...huh..wa da gelak besau bila nampak mamat ensem tu naik atas pentas....mihahahahhahahahahaha...lawok..lawok...our DC wa ingat manager hotel...
actually my company baru merged dgn CMS n UBG..tu yg ramai tak kenal sape Board Director yg baru...
Korang blh bayangkan tak kalau wa tanya kat DC tu...Encik..ballroom mana 1 yer tuk LLD punya annual dinner....
ni la rupa DC tu..Nama dia Tuan Syed Ahmad Alwee Basree

sorry ye pic agak kurang memuaskan


menu mlm itu yg agak kurenggg...



rasanya ni 1st time wa buh picca wa pakai spek...i rabun uols..mihahahahahaha..


manager2 yg kena dera...mihahahahahahahaha


wig dorang da menutup muka dowang ni...


ni ler muka wa bila da balik...actually wa blk awal sbb ada benda2 yg wa tak berapa gemar yg berlaku..korang sure sedia maklum kalau da keje ngan co yg non muslim sure la akan ada minuman2 yg tak berapa sihat tu kan...

nota kaki n3 terperap: jom la singgah kat http://butikwawa.fotopages.com tuk carik baju ngan tudung..


Tuesday, 30-Dec-2008 13:08 Email | Share | | Bookmark
1st Wedding Shoot

 
 
 
View all 12 photos...
Pertama kali menembak bagi upacara yg "real"..Antara cabaran yg maha hebat adalah crowd dia..sbb ramai yg kenal wa..mihahahahahhaha..so br je nam menembak da ada yg menepuk dr belakang...salam ala kadar jer...tu bg wa yg kenal mesra..mana yg wa kenal ala2 gitew jer..wa buat la ala2 muka xbape nak cam...sbbnya kalau wa duk layan dowang mcm mana wa nak menembak...hadoii...

Dlm pada tu pun ada 1 insident yg agak kelakau...pas blk wat outdoor tetiba ada sowang makcik ni tegur.."Da Makan Nasi Minyak Belum" wa ngan jujur dan ikhlas pun jwb "Dah La Makcik"...dan jawapan makcik tu plak " La..Tak Ajak Pun Yer"...Wa skali lg jwb ngan lurus dan ikhlas "Eh..Td Saya Mkn Tak Perasan Plak Mkcik"...pehtu makcik tu jwb..."Kau Da Kawin Ke Belum"...Mihahahahahahhahaha...Wa salah paham...cisss...terpedaya diriku dgn soklan2 makcik tu....apala poyo punya makcik...wa pun punya la lurus dan ikhlas...keh.keh..keh...



Syida dan Zubir memasing senyum duk atas pelamin


Sesi Posink2 atas pelamin


Syida suapkan Zubir


Turn Zubir suapkan Syida plak


Abg dan sedara Zubir bersalam ucap tahniah Bro...


Merenung apa ntah dowang tu..


Seluas Bendang yg terbentang depaan tgn dowang


Senyum ceria dowang berdua


Gurau senda dowang kat batas bendang


Ni gurau senda kat tangga jeti


Ni plak ready nak tiup bubble buih sabun...


Zubir nak tunjuk aksi yg dia larat kendong syida..hehehehehhe..Larat ker sebenarnya...

So Camne Kengkawan..Bagi la komen kat all the piccas..

nota kaki peranten: sila la singgah ke http://butikwawa.fotopages.com tuk tgk ADHWA HIJAB yg baru...canteks..canteks...


Monday, 22-Dec-2008 14:49 Email | Share | | Bookmark
Jasamu Terus Ku kenang

 
 




Inilah "rakan" yang membantu adik wa Adda utk menghasilkan baju2 yg malatopssss tuk kakaknya ini...juga tidak ketinggalan menghasilkan tudung tuk ADHWA FESYEN.... kalau nak diikutkan cik mesin ni da berusia lebih 20an kot...sbb mak dpt mesin ni masa wa sek rendah...diharap cik R ni takan jemu untuk terus menabur bakti yer...ni pun cik R br saja berehat dari menyiapkan baju sekolah....pelbagai saiz dan warna yg da cik R tolong siapkan...

Cik R ni pun kdg2 pandai meragam jugak bila dia disalah gunakan...mana tidaknya...roda cik R dijadikan stereng kete oleh anak2 buah wa...dipusingnya kekanan dan kekiri..maka majuk la cik R tu..tu yg bila dia stat beroprasi jaitan dia jadi tak cantik dan "melompat-lompat"....apapun cik R mmg best la...mak dan Adda pun xde hasrat nak tuka cik R ngan mesin moden yg main tekan tu jer...mak ngan Adda tetap selesa guna cik R yg masih menggunakan mode "goyang" kaki...

Nota goyang kaki: Sila la singgah ke http://butikwawa.fotopages.com utk koleksi baju dan juga Tudung ADHWA FESYEN...

kaki tambah: Untuk perkhidmatan andaman dan kelengkapan untuk raja sehari boleh call D Emma Beauty 013-3006878....utk lady fotog leh singgah kat http://tutcute.fotopages.com


Saturday, 13-Dec-2008 02:52 Email | Share | | Bookmark
Aidil Adha

 
 
Semenjak 2 ,3 menjak ni wa mcm malas nak mengarang ayat yg panjang2...huhuhuhuhuhu...da jd pemalas ke diriku ini????
so ari ni wa just tepek picca ari raya aji aritu...wa hanya cuti sehari jer...mlm raya tu da blk smula ke subang...dlm picca bwh di abah wa tarak sbb abah da g surau tuk laksanakan ibadah korban....yg mamat 2 orang a.k.a adik-adik ku itu dorang pegi pas org da abes melapah daging korban...



Yang ni plak famili abg wa...askar 4 orangnya itu sudah cukup bikin suara mak wa kedengaran dr pintu dapur ke pintu depan bila menjerit...mihahahahahahhahaha..keadaan itu akan berlaku bila 2 askar bergaduh dengan seorang askarnita....samada berebut mainan atau siaran TV....



Sebenarnya ada byk lg picca raya..wa je yg malassssss nak tepek..mihahahahahhaha..kang la yer wa tepek lg yg lain tu...

nota kaki lemang jagung: nak carik baju dan tudung sila la ke http://butikwawa.fotopages.com


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net