My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Jul-2008 02:22 Email | Share | | Bookmark
Kerana Tuhan Untuk Manusia

 
 
 
View all 9 photos...
Salam buat kwn2 fp semua.Sebenarnya pagi smalam wa da pun wat editing tuk entri kali ni, tp sempat buat separuh jalan je sbb ada emercency.Pagi td wa baru blk subang semula

Dlm kul 11am smalam ucu bagitau that her FIL da meninggal kat hospital Sg Buloh.So wa pun amik half day leave tuk g ziarah keluarga arwah as wakil keluarga wa sbb mak kurang sihat n abah keluar ikut jemaah ..Wa n Ucu balik Tg Karang sesama sbb Cik Din da trus g spital tuk uruskan mayat arwah atuk.

Kami sampai kat Tg Karang dlm pukul 2pm..Alhamdulillah Wa, tika n Zati sempat baca dan sedekah arwah atuk surah Yassin sebelum arwah atuk dimandikan dan dikapankan..Arwah atuk meninggal sbb otaknya da bengkak kesan dari jatuh sewaktu meracun kat kebun..Dlm pukul 4pm wa bgtau ucu wa nak mintak diri dulu..wa nak balik kg jenguk mak plak sbb alang2 da dekatkan..

Sampai2 je kat umah wa trus kebuluran sbb wa tak mkn thari lg..hehehehehehehehe..sib baik kat umah ada lg nasi n lauk..Selain dr blk nak jenguk mak wa sebenarnya nak g carik durian..Ari Sabtu lepas time g treasure hunt sepanjang jln kat BP tu kiri kanan jln org jual durian.Tp sbb kami kejar masa so xleh la nak brenti mkn..wa ajak mak g beli durian sbb wa tak pandai nak pilih...Yang syoknya tokeh yg jual durian tu kenal mak so bleh la kaw tim lain arga...

Sebenarnya tajuk kat atas tu tuk kisah wa g melepaskan rindu kat UTM. Tpt penginapan kami time treasure hunt tu iaitu Pulai Spring Resort mmg dokat sgt ngan UTM..so after bekpes ari ahad wa ckp kat sharq wa rindu kat UTM.Sharq bgtau da byk perubahan yg berlaku kat dlm UTM.kolej kediaman pun da byk..dulu masa zaman wa hanya ada 6 kolej kediaman..skang ni da ada dekat 13 kolej..mmg da luas sungguh kws kolej kediaman dlm UTM ni..dulu wa duk kat kolej yg paling dekat dgn Fakulti iaitu Kolej Tun Fatimah/ Kolej 2/ Kolej Belian. so g kuliah jalan kaki jer.Bila musim buah fakulti wa akan jd tumpuan sbb kat fakulti wa byk pokok buah-buahan..paling banyak ialah pokok rambutan..wa dl time da tepu kepala otak terperuk kat dlm studio pokok2 tu la yg jd mangsa kami..mcm2 cara kami gunakan tuk amik buah rambutan tu..hehehehehe..

Ops! nyaris terlupa..sebenarnya nak bgtau kengkawan fp yg Kerana Tuhan Untuk Manusia kat title tu adalah Tag UTM.Maksud dia simple je tp mendalam iaitu wat apa2 pun kena niat utk Allah...dan hasilnya nnti adalah utk kesejahteraan manusia sekalian..

Wa paling terimbau skali bila g Balai Cerap.Kat sini la wa n geng lepak2 amik angin pas penat joging waktu petang..kat puncak ni kami bleh tgk seluruh UTM n kawasan sekitarnya.Dari puncak ni jugak kita bleh tgk the original layout design building UTM yg menggunakan konsep logo UTM itu sendiri..masjid dan perpustakaan dijadikan nodes bagi layout design..cuba korang perati betul2 pic kat google tu n compare ngan pic wa amik kat balai cerap tu..korang akan nampak layout bangunan tu melengkung cam logo UTM..



google map


Zaki n Sharq kebetulan pakai baju kaler kuning


wawa n sharq.Mata wa sepet sbb panas.. Thanks sharq sbb bwk akak ronda2 JB n UTM. Juga good luck for ur PHD.Jgn main2 lg yer cam time wat Degree n Master..chayuk..chayuk..

Cam yg sebelum-sebelum ni..if ada masa lebih singgah kat http://butikwawa.fotopages.com yer


Friday, 4-Jul-2008 03:10 Email | Share | | Bookmark
Produk Mak Wan Nenek Adik Syafiq

 
 
Entry kali ni spesel tuk Syafiq..Sori la dik yer..kak wa ni mmg xde guna produk Mak Wan..N akak tak tau pun psl minyak ni..tu yg amik masa skit nak amik gambar ngan produk Mak Wan tu..Pic tu wawa amik pas blk dr keje n just after dpt minyak tu..so bila da dpt minyak tu kebetulan time tu wa sakit tengkuk sbb salah bantal (kata org tua). Sakit da la satu hal..nak pandang kiri n kanan punya la payah..elok2 kepala je yg pusing time tu ngan badan2 skali kena pusing..pas dpt tu wa trus sapu minyak tu kat tengkuk..alhamdulillah selang 2,3 hari da elok..

Yang bestnya before guna tu wa cium dulu bau minyak Mak Wan. Wawa ni alergik pd bau yg cam minyak cap kapan n vicks. kang ada plak yg loya-loya n penin-penin...Oppsss..ni bukan tanda2 ada makhluk dlm perut yer... .Wa kalau naik bas time study dulu ada member2 yg pakai minyak cap kapak sbb penin, pas dia baik penin wa plak wa penin n muntah2... Kat umah pun camtu..if sape2 sapu minyak cap kapak or buh vicks jgn dtg dekat ngan wa..

Camne dik ok tak akak jadi model produk Mak Wan..nak sign contract bape lama nih... dik akak ni bukan la malas tp kurang rajin skit nak edit gambar ni (alasan ni bleh diterima ker?)..tu kira editing ala kadar je yg akak mampu..harap adik suka la yer..





wa susun boleh minyak ni kat ngan brg kosmetik n penjagaan kulit wa..senang nak carik bila nak guna..

Quote:
Sukran Jazilan buat sahabat-sahabat Fp yg mendoakan kesihatan mak wawa. Mak stil lagi dlm proses berubat..


Quote:
Esok wa g ikut trip treasure hunt yg dianjurkan oleh Shell Card. Treasure Hunt dr Kelana Jaya ke Pulai Spring Resort. Hari Ahad wa nak g jenjalan kat Singapura..


wawa ada stock baju baru kat http://butikwawa.fotopages.com
baju ni sesuai tuk smua saiz...jom la tgk sat..


Tuesday, 1-Jul-2008 05:43 Email | Share | | Bookmark
Ubat Ubatan Mak

 
 
 
View all 12 photos...
Last 2 weeks mak dtg umah wa sbb nak g jumpa pakar sakit puan kat subang. Smua ni sbb mak disyaki mengidap sakit batu karang selepas 3 hari mengalami sakit perut yg amat sangat. Sian mak hari2 kena amik injection.Smuanya bermula pd hari jumaat ptg bila mak rasa sakit perut yg amat sgt..mak just makan ubat sakit perut biasa jer..tp bila sampai pg sabtu sakit mak lum reda n mak pun da lemah sgt, time mak sakit tu yg ada kat umah adik wa jer.So mak decide follow jiran wa Dr. Nur Huda g clinic dia...time blk dr clinic abg opie n kak ani yg jemput mak. Abg opie cal bgtau yg mak suspected batu karang. Dr advice jgn g hospital Sabak sbb xde doktor yg duty nnti dorang tahan n bagi injection jer..baik balik umah.Lg pun umah kami dekat so if anything happend Dr Nurhuda leh dtg kat umah.

So tuk hari sabtu je mak amik 3 kali injection dr Dr Nurhuda tuk legakan kesakitan mak. Pg ahad adik wa bgtau mak stil lg sakit..kami adik beradik yg kat subang ni pun da mula risau. Nenek n ucu pun sama...wa ngan ucu bincang tuk bawak mak jumpa Dr Surrender kat Subang. Dr Surrender ni pakar sakit puan n kami sekeluarga mmg da biasa ngan dia..

Wa pun cal n bincang ngan abg opie tuk bwk mak dtg subang. Abg kata nak bwk mak g berubat kg dl than if tak elok gak br jumpa specialist.Thari abg opie cal bgtau yg mak sebenarnya terkena ‘Tuju” org. Org tu nak tuju owner kantin yg mak slalu tlg msk tu tp terkena kat mak. Sakit yg mak alami tu sbb org tu guna jarum. Jarum ni kuar pas telur ayam yg digunakan tuk ubat mak dipecahkan..Betapa tak berhati perut kan hamba allah yg hanta benda tu..dengki tgk perniagaan org maju trus hanta benda2 yg tak senonoh. Pas berubat mak xde rs sakit sgt dah..so kami yg kat subang ni pun lega la..tp tuk sedapkan hati adik wa blk kg gak jenguk mak. Lewat ptg adik wa cal dr kg bgtau mak sakit blk..so wa suh dia bwk mak dtg subang. Bila mak sampai mmg nampak mak lemah sgt..wa bincang ngan ucu mintak tlg dia bwk mak g wat scanning kat Dr Surrender pg isnin sbb wa ada urgent matters nak kena submit early in the Monday morning.

Pas siap keje pg isnin wa mmg rasa tak sedap ati tul..wa trus amik EL..sampai kat umah ucu mak belum blk..rupanya dorang g ronda2 subang dl after g jumpa doctor. Pd wa tu tanda mak da sihat sbb dia leh nak g ronda2... Bl blk ucu bgtau Dr da wat scanning n mak disahkan xde apa2 penyakit pun. Dr pun cadangkan mak tuk berubat cara kg. Dia pun percaya terhadap benda2 ghaib ni. Syukur sgt sbb mak xperlu nak kena refer kat mana2 hospital. Tp Dr Surrender bg mak tempoh seminggu tuk berjaga2..if sakit menyerang mak mmg kena admitted la...

Org sakit mmg xde selera nak mkn..sama jugak la ngan mak..time tgk tv tetiba kuar iklan MC Donalds..mak trus ckp mak teringin nak makan pai pisang MC D..wa ckp kita g ptg2 skit la..tggu anak2 ucu blk sekolah..g reramai ngan bebudak tu meriah skit...dlm pada kami duk lepak2 tgk tv mak ucu n nenek lepak kat luar umah sambil belek2 bunga...bunga mmg peberet dorang...sanggup perabih duit beli bunga yg dorang giler..skang ucu n mak tgh giler bunga orkid..last month mak dtg mak da angkut 3 pasu orkid ucu bwk blk kg..wakakakaka...ucu pun sama gak..bila blk kg n nmpak bunga yg dia berkenan dia plak rempat bunga mak bwk blk subang.

Tetiba mak ckp mak nak g beli bunga orkid kat ladang dia. Ladang orkid ni cuma 5min je dr umah wa..kami tak suka g beli kat nursery yg tepi2 jln sg buloh lama tu sbb mahal ler..ladang ni dekat ngan pekan subang perdana..kat sini lg murah.Wa pun bwk la mak g ladang tu..rasa cam kelakar pun ada tgk mak..trus “sihat” bila dpt g beli bunga orkid yg dia idam-idamkan..dekat 1jam gak kami kat ladang tu.wa yg xbape giler kat bunga pun trus jd rambang mata tgk bunga orkid yg ada kat ladang tu..sepasu dia jual RM5.00. Mak wa angkut 5 pasu..ucu pun nyaris2 nak sangkut gak..tp sbb dtg naik kete n da xde ruang nak letak bunga maka ucu batalkan niat dia tuk beli orkid jugak..pasni dtg kena bwk lori pakcik wa la jawabnya..hehehehehe...

Pas mak da dpt “ubat” bunga orkid wa bwk mak g MC D Kota Damansara tuk dptkan “ubat” pai pisang dia.. Kat sini je bebudak kecik tu belasah wa sampai dekat RM100 beli segala jenis burger n makanan yg ada..mana tidaknya setiap sorang nak satu set..sib baik la wa tgh baik ati..kalau tak mau ada yg melalak sbb kena mrh...wakakakakakaka

bila da layan tgk bunga orkid singgah2 jugak la fp wa yg lg satu yer...http://butikwawa.fotopages.com


mak tgh tgk bunga mana yg dia berkenan








bunga yg mak beli

Quote:
time g beli orkid tu mmg wa lupa sgt nak snap add tpt jual orkid tu. so wa pun cr la map kat google so wat kengkawan fp yg nak borong orkid bleh la dtg. Ladang ni kat ngan subang airport n pekan subang perdana..if ikut map tu sure tak sesat la..bg para peminat kereta sure dorang tau sbb ladang di dekat ngan kedai kereta potong..byk spare part leh dpt kat sini..




Thursday, 26-Jun-2008 07:02 Email | Share | | Bookmark
Promo Sale

Baju yg wa pakai time g TUDM
 
 
View all 15 photos...
Salam buat kengkawan fp sekalian..entry kali wa nak wat promo sale skit..kengkawan penah tgk kan pic wa pakai baju pink time sambutan jubli emas TUDM. Wawa suka pakai bj camtu terasa cam comel jer..hehehehehehe..comel ker???

so kat bwh ni ada beberapa design baju yg fesyennya sama ngan baju yg wa pakai tu...wa letak juga kat fp wa yg lagi satu iaitu http://butikwawa.fotopages.com

Harga yg wa offer mmg berpatutan n tuk promo sale kali ni smua layak tuk dpt diskaun sebanyak 10%. Tp harga tak termasuk kos penghantaran yer (kena tambah RM5.00) ..jom lyn pic baju yg comel tu..

payment bleh dibuat kat akaun :-
CIMB 12430004144525
EON Bank 0038200088876


*semua inner dijual berasingan






























yang ni saiz 48 dan 50 pun ada


Tuesday, 24-Jun-2008 03:57 Email | Share | | Bookmark
I'm Sponge Bob SquarePants. How about U???

 
Very cute email i've received. Put your character in the subject line.It is very interesting to see 'who' you are and your friends too!
You can try but please do not believe it haaaa..Allah the Almighty..

Quote:
Everyone has a personality of a cartoon character. Have you ever asked yourself what cartoon character do you most resemble? A group of investigators got together and analyzed the personalities of wellknown and modern cartoon characters. The information that was gathered was madeinto this test.

Answerall the questions (only 10) with what describes you best,add up all your Points (which are next to the answer that you choose) at theend and look for your results.
Do not cheat by looking at the end of this e-mail before you are done .

1.Which one of the following describes the perfect date?
.a)Candlelight dinner (4 pts.)
.b)Fun/Theme Park (2 pts.)
.c)Painting in the park (5 pts)
.d)Rock concert (1 pt.)
.e)Going to the movies (3 pts.)

2.What is your favorite type of music?
a) Rockand Roll (2 pts.)
.b)Alternative (1 pt.)
.c)Soft Rock (4 pts)
.d)Country (5 pts.)
.e)Pop (3 pts.)

3.What type of movies do you prefer?
.a)Comedy (2 pts.)
.b)Horror (1 pt.)
.c)Musical (3 pts.)
.d)Romance (4 pts.)
.e)Documentary (5 pts.)

4.Which one of these occupations would you choose if you only could choose one ofthese?
.a)Waiter (4 pts.)
.b)Professional Sports Player (5 pts.)
.c)Teacher (3 pts.)
d)Police (2 pts.)
.e)Cashier (1 pt)

5.What do you do with your spare time?
.a)Exercise (5 pts.)
.b)Read (4 pts.)
.c)Watch television (2 pts.)
.d)Listen to music (1 pt.)
.e)Sleep (3 pts.)

6.Which one of the following colors do you like best?
.a)Yellow (1 pt.)
.b)White (5 pts.)
.c)Sky Blue (3 pts.)
.d)Dark Blue (2 pts.)
.e)Red (4 pts.)

7.What do you prefer to eat?
.a)Snow (3 pts.)
.b)Pizza (2 pts.)
.c)Sushi (1 pt.)
.d)Pasta (4 pts.)
.e)Salad (5 pts.)

8What is your favorite holiday?
.a)Halloween (1 pt.)
.b)Christmas (3 pts.)
.c)New Year (2 pts.)
.d)Valentine's Day (4 pts.)
.e)Thanksgiving (5 pts.)

9. Ifyou could go to one of these places which one would it be?
.a) Paris (4 pts)
.b) Spain (5 pts)
.c) Las Vegas (1 pt)
.d) Hawaii (4 pts)
.e) Hollywood (3 pts)

10.With which of the following would you prefer to spend time with?
.a)Someone Smart (5 pts.)
.b)Someone attractive (2 pts.)
.c)Someone who likes to Party (1 pt.)
.d)Someone who always has fun (3 pts.)
.e)Someone very sentimental (4 pts.)


Now add up your points and find out the answer you have been waiting for!


(10-16points) You are Garfield:
You are very comfortable, easy going, and you definitely know how to have fun but sometimes you take it to an extreme. You always know what you are doing and you are always in control of your life. Others may not see things as you do, but that doesn't mean that you always have to do what is right Try to remember, your happy spirit may hurt you or others.

(17-23points) You are Snoopy:
You are fun, you are very cool and popular. You always know what's in and you are never are out of style You are good at knowing how to satisfy everyone else. You have probably disappeared for a few days more than once but you always come home with the family values that you learned Being married and having children are important to you, but only after you have had your share of fun times


(24-28points) You are Elmo:
Youhave lots of friends and you are also popular, always willing to give advice and help out a person in need. You are very optimistic and you always see the bright side of things. Some good advice: try not to be too much of a dreamer. Dreaming too big could cause many conflicts in your life.


(29-35points) You are Sponge Bob SquarePants:
Youare the classic person that everyone loves. You are the best friend that anyone could ever have and never wants to lose. You never cause harm to anyone and they would never not understand your feelings. Life is a journey, it's funny and calm for the most part. Stay away from traitors and jealous people, and you will be stress free.


(36-43points) You are Charlie Brown:
Youare tender, you fall in love quickly but you are also very serious about all relationships. You are a family person. You call your Mom every Sunday. You have many friends and may occasionally forget a few Birthdays. Don't let your passion confuse you with reality.


(44-50points) You are Dexter:
Youare smart and definitely a thinker... Every situation is fronted with a plan. You have a brilliant mind. You demonstrate very strong family principles. You maintain a stable routine but never ignore a bad situation when it comes. Try to do less over thinking every once in a while to spice things up a bit with spontaneity!


Quote:
Dato Dr Hj Fadzilah Kamsah ada berkata bahawa dengan menonton katun yg ringan seperti tom n jerry ker..Sponge Bob Square Pants ker..merupakan salah satu terapi untuk merehatkan minda. Ini adalah kerana otak kita tidak perlu melakukan kerja-kerja memproses maklumat yg berat untuk diterjemahkan. Ia juga merupakan satu aliran untuk melepaskan rasa tension apabila kita ketawa dengan lawak katun tersebut..tp hal ini hanya berhasil apabila menonton katun yg ringan je yer..bukan katun yg berat cam cite final fantasy tu...tu lg bleh wat kepala serabut (bagi wawa la)



Jia wif lovely pinky Sponge Bob SquarePants Shirt
Quote:
Umieaisyah~Popular u ni yer..hehehehehe
Phalin~Sama la kita
Korok~Jia bukan anak wa..anak maksu..
Kak Jie Jie ~ itu aksi yg dia suka buat kak
Wak Kumis ~ Wa pun suka gak..tp if ada Upin N Ipin lg wa suka
Ouled Kenitra~
Madiha~byk katun akak tgk tu..
Ida Isk~ilang tension kan kak pas gelak2 tgk katun
Big Mamma Bukhari~satu geng la kita ni
Jeff~nampak “family person” dlm dr Bro ni
Wak Kumis~wa doakan Azue selamat menjalani pembedahan


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net