My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Aug-2008 02:26 Email | Share | | Bookmark
Dating Berjemaah N Mcm2 Cite

 
 
 
View all 11 photos...
~DATING BERJEMAAH~
Salam Ukhwah buat kengkawan FP sekalian …setelah bercuti beberapa ketika kini I’M BACK U OLS…..mmg rindu tahap gaban + dewa pd fp ni …Sepanjang wa bercuti wa ada gak singgah2 kat fp kengkawan yg lain..Hari ni wa baru masuk keje blk setelah mencutikan diri..so sepanjang tempoh mencutikan diri tu byk gak kisah yg nak dicerita ni..mcm2 ada

Memula wa nak cite kit la kisah yg da terlebih outdated nya iaitu kisah geng2 ketupat bawang (wawa, kak azue, sinchan, kak intan, kak nurul, wati, kak yar-T, cik lin) berdating bersama jejaka2 pujaan Fp iaitu Wak Kumis, Pemancing Ikan dan Salleh. Kami dating berjemaah kat Starbuck Plaza Masalam. Alkisahnya dlm geng ketupat bawang tu secara inperson wa hanya kenal ciklin a.k.a cinda. Ciklin ni dulu jiran wa kat kg (zaman sek rendah). Memula kami duk setaman dan sejalan (Jalan 7), than a few years pastu ciklin pindah kat area taman perumahan yg lain..since tu kami da jarang jumpa smpai la kami terjumpa balik dlm fp ni..memula wa tgk nama ciklin tu tak sangka wa akan kenal tuan empunya Fp..Bila da dtg menjenggah rupa2nya kenal sgt..iaitu si CINDA (ni nama yg wa panggil dia)…

Selain cinda wa pun kenal sinchan sbb dl kami keje kat building yg sama tp kami tak pernah bertego sapa..selalu jumpa kat dlm surau n tingkat 5..skali kat dlm fp ni plak blh terjumpa n bleh bertegor sapa..Geng2 yg lain tu semua cuma kena melalui Fp je..So 1st time jumpa la kan..Memula tu tak dpt nak jangka camne la keadaannya bila dating berjemaah tu..adakah semua jenis yg mesra alam???...Sesungguhnya dengan bersaksikan Starbuck Plaza Masalam tu kengkawan Fp ni semua jenis yg HAPPENING GABAN rupanya ..Starbuck tu yg sepatutnya “kedai” da jd cam rumah kami buat..sesuka hati kami je nak gelak kuat2 n sembang lelama kat situ..Utk Wakil Tuan Rumah Starbuck iaitu Salleh mekacih yer kasi kami minum air bujang..hehehehehe

Wa antara org yg paling last balik sbb nak kasi Wak Baju yg wak order dari butikwawa..baju tu smua wa beli utk puteri2 kesayangan Wak..Mekacih yer Wak support butikwawa..Before masing2 mengundur diri ada sesi bg buah tangan dr Kak Azue n Kak Intan. Wak Kumis da bagi ole2 awal2 time dia sampai tu…

Haaaa…sib baik ingat..Wa n Sinchan kena jemput Wak Kumis kat stesen Shell sbb abg Wak da tersesat..ni Saleh punya salah sbb bagi direction salah daaaa…tu sbbnya dia kena denda g belanja Wak mkn sate..ngeh..ngeh..nghe..

Gambar kat bwh ni wa copy dr fp kak Azue jer..maleh nak tempek n edit gambar sendiri sbb rasanya smua lebih kurang sama jer posenya..(kak Azue halal erk..)







~NOTA KAki~
Ni plak hanya sedikit luahan hati dr wa. Semuanya sempena Nisfu Syaaban dimana pertukaran report card lama kepada report card baru . Report card yang mencatat segala amal baik da buruk kita…Sedikit sebanyak berdenang jugak air mata ni bila memikir kekerdilan diri ini disisi Allah Taala Yg Maha Esa..Wa kenang blk apa yg dah berlaku dlm hidup wa selama 29 tahun ni..yg baik dan yang buruk..Syukur ke Hadratnya apabila Doa-Doa wa dimakbulkan dan wa diberi petunjuk dlm idup walaupun petunjuk yang diberi membuatkan wa “Sakit” dan “Sengsara” buat seketika..Sesungguhnya Allah tu Maha mengetahui Apa yg Terbaik buat kita..Hasil dari “kesakitan dan kesengsaraan” tu wa kini lebih jelas terhadap arah tujuan wa dan lebih bersemangat untuk memulakan bab baru dalam hidup..Semua kisah duka yang lalu akan wa lupakan terus dan biarlah ia lenyap dimakan waktu..walau bagaimana pun bak kata seorang sahabat wa..Sejarah tak pernah melupakan manusia dan ia akan berulang. Cuma kita manusia ini yg sering melupakan sejarah..Makanya kita juga perlu senantiasa ingat bahawa setiap kebaikan dan keburukan yg kita lakukan akan ada KARMAnya sendiri..dan bilamana KARMA itu terjadi (biasanya yg buruk) di masa kita akan berkata bahawa inilah balasan yg Allah berikan kepada kita diatas kesilapan dan dosa kita yang lalu..Wa mengharapkan doa dari kawan2 sekalian utk kejayaan dan kebahagian wa..Amin…


Terima kasih buat Mamasya, Kak Jie dan Kak Intan kerana bagi wawa Award ni...rasa terharu n bangga sgt dpt award ni sbb wa rs fp wa ni xde la kretip mana pun..hehehehehe


Yang Bear cute ni watie yg bagi...kat umah wa ada 3 ekor bear camni...


Ni plak Pakcik PI yang kasik..mkacih pakcik..


Quote:
Watie..wa da edit buang kakak kat depan nama kau tu..



Bunga ros ni kak Tie Ibu Wawanis yg kasi...

Quote:
Kak Tie Wawanis..wa tanam skali bunga ros yg akak kasi tu kat N3 kali ni..kasi meriah kit



Monday, 11-Aug-2008 03:23 Email | Share | | Bookmark
Semester Break..

Salam buat kengkawan fp sekalian..buat sementara waktu ni wawa kena amik semester break la dr arena perguruan dan pertapaan FP ni..sebabnya wa byk submission yang nak kena buat n nak kena follow up..nak update fp ni payah sgt dah sbb drawing semua tgh Q nak kena chk..ni da rasa nak muntah ijau n pening2 lalat da pun ni ngadap Auto Cad..So kengkawan sekalian izinkan wa bercuti buat seminggu 2 yer dr mengupdate Fp..tp wawa akan cuba gak la ronda2 umah kengkawan sekalian utk melepaskan rindu...

Lagu khas tuk kengkawan Fp semua..wa suka lagu ni sbb lirik n lagu dia simple jer..

Tertutup Sudah Pintu, Pintu Hatiku
Yang Pernah Dibuka Waktu Hanya Untukmu
Kini Kau Pergi Dari Hidupku
Kuharus Relakanmu Walau Aku Tak Mau

Reff :

Berjuta Warna Pelangi Di Dalam Hati
Sejenak Luluh Bergeming Menjauh Pergi
Tak Ada Lagi Cahaya Suci
Semua Nada Beranjak Aku Terdiam Sepi

Reff 2 :

Dengarlah Matahariku, Suara Tangisanku
Kubersedih Karna Panah Cinta Menusuk Jantungku
Ucapkan Matahariku Puisi Tentang Hidupku
Tentangku Yang Tak Mampu Menaklukkan Waktu





Quote:
Sori kak meen..tlupa plak nak bgtau ni lagu sape...Buat yg tak tau ni lagu Matahariku dari Agnes Monica


Tuesday, 5-Aug-2008 03:35 Email | Share | | Bookmark
Kes Terjebak

 
Yuhuuuu..apa khabar kengkawan Fp sekalian..bertemu kita kali ni dlm entri menan masak-masak...(Ada gaya tak tuk jd host rancangan masak-masak?... )

Untuk entri kali ni xde banyak gambar pun nak share..cuma sedikit kisah psl diri wa sendiri je..Secara sedar tak sedar semenjak wa berkecimpung dlm arena FP ni wa da terjatuh cinta pada aktiviti membaking ni..wa ni kalau nak ikutkan pada skill masak memasak sememangnya outttttt....sbbnya dl zaman belasan thn wa jarang tlg mak masak..bukan sbb wa malas yer...sbbnya mak wa mmg tak suka org ngendeng2 kat dia time dia nak masak..dia suka masak sorang2 jer kat dapur..so apa yg wa buat hanya la tolong potong sayur ke..potong bawang ker..so cara camne nak masak lauk2 pauk wa mmg tak pandai..sampai la skang ni bila da kena duk sendiri pun wa masak kdg2 jer sbb umah makcik dekat..so pakat mkn kat umah dia je la..ni pun bukan sbb wa malas yer.. tp sbb mmg makcik akan suh dtg mkn kat umah dia..hehehehehe..tp bila ujung minggu or cuti wa msk jugak la kat umah...msk pun yg sempoi2 je la...

tp semenjak da terkawan ngan kengkawan Fp sekalian yg rata2nya teror memasak dan rajin share pelbagai jenis recepi wa tetiba da jd pandai skit la dlm hal msk memasak ni..yg paling best bila wa da pandai buat muffin (even blum 100% lulus dr segi rupa bentuknya sbb tak comel2)..Kengkawan nak tau disebabkan Fp jugak la wa terjebak tuk membeli microwave..selang tak berapa lama terjebak plak beli oven...seronok sgt bila msk biskut guna oven ni...hehehehehehehe...

Dan 2 hari lepas wa terjebak lagi tuk membeli menan tuk masak2 ni..wa beli stand mixer dan blender...hehehehehehe...stand mixer ni kunun2 nnti nak wat kek la plak..wa mmg da ada hand mixer..tp kununnya xnak penat tu yg beli stand mixer plak..memula lg cam tamak haloba nak beli yg mahal tu..yg rege dia 3k..tu apalagi nak zass kad ajaib la kan..tp bila malaikat da nasihatkan so amik yg sedang2 saja la...Yang blender tu pun plak kesnya camni..wa pun mmg da ada blender kat umah..tp dl beli jenama yg cokia punya..bila da guna lama mata pisau dia dah kurang power la..tu yg bila nak blend bahan2 cam tak lumat sgt...so terjebak la jugak membeli blender baru yg rasanya mmg power la..hehehehehehe...

Dalam pd besopin tu tetiba terjebak jugak tuk beli iron..tu pun setelah mengenangkan rupa bentuk iron sediada kat umah yg da rompong. Rompong tu pun sbb wa jugak yg terlanggar iron board..hehehehehehe..even rompong kat belah tepi tp iron tu ttp blh berfungsi cuma gerun kit la bila nampak wayar2 dia tu..so tuk keselamatan kena la tuka baru...

So ni le dia benda2 yg wat wa terjebak tu...

*ahli dapur yang lain mengalu-alukan kedatangan ahli dapur yg baru...

Note: nak cari baju dengan harga yg berpatutan jom tgk kat http://butikwawa.fotopages.com


Wednesday, 30-Jul-2008 05:16 Email | Share | | Bookmark
Ronda2 Kat Taman Pertanian Bukit Cerakah

 
 
 
View all 18 photos...
Ni la aktiviti ujung minggu wa, laily n ucu sekeluarga g kat Bukit Cerakah...Hajat utama sebenarnya adalah untuk mandi manda kat kolam tu..anak2 dara ucu mmg suka sgt g berkubang tu..pelampung da siap pam sorang satu...memula abg wa sekeluarga pun nak join tp last minute tak jd..so dlm kul 10 pagi kami pun smpai kat Bukit Cerakah tu..Yg bestnya if dtg ngan Cik Din (usben Ucu) kami dpt masuk secara percuma n siap blh bwk kete masuk kat dlm kws bukit cerakah tu lg..so xde la penat nak menapak or naik beskal..hehehehehe..Sbb pe kami dpt keistimewaan ni ialah dulu before kawin Cik Din keje kat sini..so smua staff kat situ (mana yg old timer) tu kengkawan dia la...hatta sampai la ke tukang jaga swimming pool tu pun kwn Cik Din..So free lagi la yer..

Tp malangnya hari ahad tu kolam tu tlh di booking oleh pihak Toyota sempena hari keluarga mereka..dorang wat mcm2 acara kat kws sekitar swimming pool tu..so tak jd la hajat kami nak berkubang..Wa yg sedari kat umah da siap2 pakai track suit kena la tuka ke suar anak jin...bdk2 ni kena simpan blk pelampung dorang dlm kete..cian dowang..

Oleh sbb main aktiviti tak dpt dijalankan maka kami pun g ronda2 kws sekitar la...


Cik Din ngan anak2 daranya kat kandang kuda


Jia ngan Laily leka tgk Ah Chong wat aksi


The girlssss


Jia da penat berjalan..so kena dokong plak..tgk ar muka penat dia..cute kan..


Kat tepi tasik

Quote:
Buat kwn2 fp lain yg nak berkunjung ke Bukit Cerakah ni..sila la berbuat demikian..skang ni mmg da ramai org dtg kat sini..if weekend swimming pool dia mmg ramai org. Bukit cerakah ni kat Sec 8 Shah Alam yer. If ada yg tak tau kat sini jugak ada aktiviti yg adventure cam skytrex...


iklan oleh tuan umah: wa ada stok baju yg baru yg harganya amat berpatutan..Antara sample baju yg ada spt dibawah..nak tgk yg lain kena g kat http://butikwawa.fotopages.com



Monday, 28-Jul-2008 01:44 Email | Share | | Bookmark
Flora Fauna @ Taman Cahaya

 
 
 
View all 14 photos...


Sebab i'm feel good today so jom la layan gambar2 flora n fauna yg wa amik time wa g Bukit Cerakah ujung minggu tadi..kisah apa wa buat kat situ wa cite kat entry akan dtg je la yer...


Kuda tgh brunch dedak..


ni landak..kengkawan penah dengar tak yang landak mampu untuk melepaskan durinya pada musuh apabila dia berada dalam keadaan marah dan terancam...wa pun selama ni percaya kepada kenyataan ni..tp pas baca kat papan maklumat tu rupa2nya itu hanya la mitos je..landak tak akan melepaskan durinya pada musuh...TIDAK SAMA SEKALI..


Burung ni plak nama dia Ah Chong..burung ni Mualaff sbb dia pandai bagi Salam..


nama anak monyet ni wa lupa la..tp dia best pren pd Ah Chong...



rusa ni memunculkan mukanya pd kami sbb nak suh kami sembelih dia...hehehehehe..bkn la..dia lapo nak mkn pucuk kayu lembut...kat dlm kandang tu yg tggl hanya ranting2 yg da kering jer..so kaimi pun kasi la pucuk2 rumput muda kat dia..


Pokok Teratai yg tumbuh kat bahagian tepi kolam


Next time wa nak berkayak kat sini..ari tu xblh sbb byk tpt tutup utk acara family day n treasure hunt Toyota..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net