My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Saturday, 30-Aug-2008 08:45 Email | Share | | Bookmark
Coretan Menjelang Kemerdekaan ke 51

 
 
 
View all 7 photos...
Pada hujung minggu lepas wa temankan min utk tgk teater kat KL PAC. Masa memula min sms ajak tgk teater tu wa langsung tak jangka yg ia adalah teater yg agak heavy..bila da tgk tiket nak baca sinopsis tu trus terpikir jgn boring sudah la..Min siap ckp if boring kita tido je kak..hehehehe..



Ismail the last days ni diarah oleh Joe Hasham dan ditulis oleh U-En Ng..ini adalah kami pertama bg kami berdua pegi KL PAC tu..Agak menyeramkan juga untuk smpai ke KL PAC ni sbb dr pintu masuk kat Sentol West Park tu suasanan dia agak sunyi dan lengang sgt..than ada plak building lama yg cam tak siap kat bahagian depan..da la masa kami smpai tu hujan..tgk kerete cam tak byk..wa ngan min da risau je kot la bape kerat je yg dtg tgk teater tu nnti...




Bila da masuk kat dlm kws KL Pac tu tekaan kami meleset sama sekali..ramai jugak yg dtg..so before masuk kami enjoy refreashment dl..tgh mengunyah tu skali lalu plak Dato' Faridah Merican..she the executive director, so we just smile at her coz our hand are full with food and drink..hehehehehe..

bila show stat br la kami tau ia adalah muzikal teater..we have to open our eyes n ears widely coz it's in English..believed or not both of us are concentrating to the show..their english was supreb...every single word was spell out loudly dan clearly. Wa personally loved the theme song..dont know the title tp kat tv ada promo teater ni n they play this song...

ISMAIL THE LAST DAYS SYNOPSIS:

Kekasih hitunglah mimpi yang membunuh realiti dengan syurga ilusi~Dato' Usman Awang

To those who knew him intimately, he was affectionately called 'The Tango King'. To others he was referred to as Doc Ismail; his trade-mark pipe always within reach, no matter what the occasion. Tun Dr Ismail, the 'third man' of Malaysian politics, was a true nation builder committed to bridging the gulf of ethnicity and religion in this country. The Kuala Lumpur Performing Arts Centre (KLPac) pays homage to this great Malaysian in ISMAIL the last days. In an unprecedented move for a Malaysian musical production, the use of original writing and musical composition has incorporated the remarkably beautiful and socially-conscious poetry of fellow Johorian and National Laureate Dato’ Usman Awang.

A love story about one man's love for the people in his life and his country, ISMAIL the last days is a dramatisation of real events in the history of Malaysia and does not in any way seek to present its material as historical fact. It only seeks to remain true at least to the spirit of Tun Dr Ismail and his time.

Why did we fight for Merdeka? So that the different races can be divided? That can't be the way, right?... Something is wrong... Why are we building Malaysia? What Malaysia are we building? What kind of symbol is Malaysia supposed to be? ~Tun Dr. Ismail



Antara coretan berkaitan dengan beliau


Quote:
Sumbangan dan jasa Allahyarham terhadap tanah air amatlah besar. Sumbangan terbesar beliau adalah dalam menuntut hak kemerdekaan Persekutuan Tanah Melayu dan membantu negara dalam menyatukan semula hubungan antara kaum selepas peristiwa 13 Mei 1969. Beliau berupaya memulihkan keamanan dalam negeri dan menawarkan khidmat bakti agar perkembangan peribadi nusa dan bangsa terselamat daripada kemusnahan penjajahan dan api perkauman. Beliau sanggup memperjuangkan hidup dan nilai keperibadiannya yang tinggi demi melihat pembangunan masyarakat dan Negara terlaksana dengan sepenuhnya. Kini, Negara kehilangan seorang lagi tokoh negarawan yang benar-benar berdedikasi dan unggul.


After the show ended wa ada 1 perasaan mcm beruntung sgt sbb dpt peluang tgk teater ni..before this wa penah terpikir apalah sumbangan yg diberikan oleh Tun Dr Ismail ni smpai nama dia diabadikan sbg nama 1 kawasan kediaman..Sekarang baru ku tahu...i give 4 stars tuk teater ni...cerita best..susunan muzik dan gubahan lagu pun best...

Kat sini jugak wa nak letak award yg wa dpt dr Wak Kumis ..mekacih bebanyak yer..



Juga dari Ziela Mama Haqiz..mekacih bebanyak yer..wa nak panjangkan award ni pd smua kengkawan yg dtg kat umah wa ni..amik la letak kat umah korang plak yer...


Saturday, 30-Aug-2008 01:12 Email | Share | | Bookmark
Khutbah Rasulallah SWT n Dina & Anton Reception

 
 
 
View all 18 photos...
Salam Ambang Ramadhan Sahabat Ku Sekalian..Sedikit tazkirah untuk diriku dan jua dirimu..

Quote:

Khutbah Rasulullah SAW Menyambut Ramadhan

Imam Ali ibn Musa al-Ridha AS meriwayatkan berdasarkan rangkaian perawi dari kakek-kakeknya dari Imam Ali AS bahwa Rasulullah SAW menyampaikan khutbah berikut ketika datangnya bulan Ramadhan

Wahai manusia! Telah datang bulan Allah (Sharu-Allah) yang penuh barakah dan maghfiroh
(pengampunan) Nya. Bulan ini di sisi Allah merupakan yang terbaik dari segala bulan. Siangnya adalah yang terbaik di antara siang, malamnya adalah yang terbaik di antara malam, dan saat-saatnya adalah yang terbaik di antara saat-saat. Ini adalah suatu bulan di mana kamu diundang olehNya menuju ke dhiafatillah (perjamuan) Allah. Dan dipermuliakan kamu di dalamnya. Di dalamnya nafas-nafas kamu merupakan tasbih, tidurmu ibadat, dan amalanmu dimakbulkan dan doa-doa kamu mustajab.

Maka karena itu hendaklah kamu memohon kepada Allah Rabbmu dengan niat yang benar dan hati yang suci agar Allah menolong kamu untuk terus berpuasa, dan membaca KitabNya. Sesungguhnya celakalah orang yang tidak beroleh keampunan Allah dalam bulan yang agung ini. Ketika berpuasa ingatlah akan lapar dan haus di Hari Pengadilan. Berilah sadaqah kepada orang faqir miskin.Hormatilah orang-orang tua-tuamu, sayangilah orang-orang mudamu dan sambunglah tali kekeluargaanmu. Jagalah lidahmu, dan pejamkan matamu dari pemandangan yang tak patut dilihat dan jagalah telingamu dari suara yang tak patut didengar.Berlaku baiklah kepada anak yatim piatu sehingga anak yatim kamu juga akan diperlakukan dengan baik.Bertaubatlah kepada Allah atas dosa-dosa kamu dan berdoalah dengan tangan terangkat dalam waktu-waktu solatmu kerana inilah waktu-waktu yang terbaik, dimana Allah melihat hamba-hambaNya dengan belas kasihan. Ia menjawab apabila mereka menyeru, menyambut apabila mereka memanggil, memberi apabila mereka meminta, dan mengabulkan apabila mereka memohon.

Wahai manusia! Sesungguhnya jiwamu digadaikan dengan amal perbuatanmu. Bebaskanlah jiwamu itu dengan memohon keampunanNya. Punggungmu keberatan menanggung dosamu, maka ringankanlah dengan sujudmu yang lama. Ketahuilah bahwa sesungguhnya Allah telah bersumpah dengan nama Kemuliaan dan KehormatanNya bahwa Ia tidak akan mengazab orang yang melaksanakan solat dan sujud, dan bahwa Ia tidak akan menakutkan mereka dengan api neraka pada Hari Pengadilan.Wahai manusia! Apabila seseorang di antara kamu memberikan makanan untuk berbuka puasa kepada seorang mukmin maka Allah akan memberikan pahala kepadanya dengan pahala membebaskan seorang hamba, dan Ia akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu

Dikatakan (seseorang) berkata kepada Nabi SAW Tetapi tidak setiap dari kita berkemampuan untuk berbuat demikian Nabi SAW menjawab Jauhkanlah dirimu dari api neraka, sekalipun hanya dengan sebutir
kurma, jauhkanlah dirimu dari api neraka walaupun hanya dengan seteguk air. Wahai manusia! Barang siapa dalam bulan ini memelihara perilaku yang baik maka Allah akan memudahkannya berjalan di atas sirat pada hari ketika kaki mudah tergelincir. Barang siapa pada bulan ini meringankan pekerjaan pelayannya maka Allah akan memudahkan perhitungannya, dan barang siapa mengekang perbuatan buruknya dalam bulan ini maka Allah akan menyelamatkannya dari kemarahanNya pada Hari Pengadilan. Barang siapa memutus tali kekeluargaan di dalamnya maka Allah akan memutus rahmatNya pada Hari Pengadilan. Barang siapa mendirikan solat sunat di dalamnya maka Allah akan menyelamatkannya dari api neraka, dan barang siapa melakukan solat yang wajib dalam bulan ini maka pahalanya seperti tujuh puluh kali pahala solat wajib dalam bulan-bulan yang lain. Barang siapa yang memperbanyakkan membaca solawat ke atas diri saya dalam bulan ini maka Allah akan memberatkan timbangan amal baiknya pada hari di mana timbangan-timbangan menjadi ringan. Barang siapa dalam bulan ini membaca
sepotong ayat Qur'an maka pahalanya seperti pahala mengkhatamkan Qur'an di bulan lain.

Wahai manusia! Pintu-pintu syurga tetap terbuka dalam bulan ini. Berdoalah kepada Rabbmu (Tuhanmu) agar Ia tidak menutupnya bagimu. Pintu-pintu neraka telah tertutup, berdoalah kepada Rabbmu agar Ia tidak membukanya bagimu. Syaitan-syaitan telah terbelenggu, berdoalah kepada Rabbmu agar tidak membiarkan mereka menguasaimu.Amirul Mukminin Ali bin Abi Talib AS berkata Saya bertanya,Ya Rasulullah, apakah amal yang terbaik dalam bulan ini?. Beliau menjawab, Wahai Abul Hasan,amal yang afdal (terbaik) dalam bulan ini ialah menjauhi dari apa yang diharamkan Allah."

dipetik dr Taman2Syurga@yahoogroups.com


Nothing much to write..so just cuci mata with dina's wedding piccas


emi (pengapit of the day) and the bride are smiling coz they already have someone to look after them..And when my time..hehehehehe


Anton: Oh dear..please dont cry..with my soul n my life i wont let u down..i promise
*Dina's tears fall like "AIR SYABAS YG MENGALIR LAJU"..she working with SYABAS..hehehehe


Wawa: Stop craying girls..see ur eye smudged already..
Dina: Ya...la...Faster la touch up my make up..


Shoulder to cry on body to lay on


Luv this capture even a bit blurr


Wednesday, 27-Aug-2008 03:48 Email | Share | | Bookmark
Dina Solemnization & Out Door Shoot

 
 
 
View all 12 photos...
Entry ni khas untuk My BEST PREN FOREVER ADDEENA BINTI JOHARI.Cuti Sekolah yg lepas my best fren forever ni telah selamat melansungkan perkahwinannya..Dina nikah pada 150808 iaitu hari jumaat..so wa pun mencutikan diri la pada hari tu. Cam yg wa bgtau sebelum ni dina ni anak yatim piatu so majlis kendurinya dijalankan secara catering la..bukan cara bergotong royong..Kakak2 dan abang dina ni smua tak penah lg menerima menantu so dorang xde pengalaman la camne nak menjalankan majlis kenduri kendara ni...dina sedari dari waktu nak bertunang sampai la ke hari nak nikah sememanngnya kelam kelibut menguruskan byk perkara..wa tolong mana yg terdaya je la..wa paling penting tolong dengar luahan rasa dia bila dia rasa cam stress sgt ngan byk benda yg nak kena pikir...
Alhamdulillah majlis nikah tu berjalan lancar even anton setelah 2 kali lafaz baru dina sah jadi milik anton...Pas nikah kami bwk la pengan tin sesi amik gambar kat out door..

Memula kami shoot kawasan kg nelayan kat bagan..than dekat2 waktu remang petang kami shoot kat tepi persisiran laut cina selatan iaitu pantai Sg Limau. So dpt la suasana matahari nak terbenam tu...sebenarnya byk gambar yg cantik2 tp bukan amik guna camera wa yg cikai tu..mana yg sempat wa snap wa upload kat sini la yer..














Untuk dina apapun yg terjadi persahabatan kita ttp akan sampai bila-bila. Ingat janji kita bersama walau apapun yg terjadi kau dan aku ttp akan saling berhubung.Bila salah sorang dari kita susah hati atau ada masalah kita akan mengadu sesama kita..walaupun kau atau aku mmg takde jalan penyelesaian yg boleh membantu sekurang2nya kita meluahkan apa yg terbuku dihati kita..

Buat Anton jaga la adik bebaik yer.. Lagu ni khas tuk korang

Lirik Lagu : Aku Punya Kamu
Artis : Faizal Tahir

Saat kau tersenyum
Saat itu kau memberi
Saat ku rasa bahgia

Selama ku tersenyum
Selama itu ku memberi
Selama yang kamu di sini


Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milikmu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Sesaat aku tiada
Saat itu yang ku rasa
Saat hidupku terlena

Selama yang kau ada
Selama itu ku rasa
Selama hidupku bahagia

Namun ku bicara hanya pada
Bulan dan suria tak ku punya cara
Untuk menyatakan cinta

Dan kamu hanyalah satu
Ku mahu ada kamu saja
Bisaku menunggumu
Selamanya aku milik mu
Takkan pernah lelahku menunggu
Hingga aku punya kamu

Selama yang pernah
Ku merasa belum ada rasa yang ku rasa ini
Fahamilah cinta ku lebih dari cinta
Tiada mungkin akukan teruja
Andai bukan kamu yang dihadapanku
Bisaku buktikan pada kamu

Yang kamu hanyalah satu
Dan tak pernah lelah ku menunggumu
Hingga aku punya kamu
Selamanya
Aku milikmu
Takkan pernah lelah ku menunggu
Hingga punya kamu

Lagu ni juga buat kengkawan FP Sekelian..i luv u all la...World Peace

Bagi yg nak cari baju tu leh la singgah kat http://butikwawa.fotopages.com



Wednesday, 27-Aug-2008 01:23 Email | Share | | Bookmark
Tag N Awards

 
 
 
Salam Semua...entry kali khas utk jwb keje sekolah yg diberi oleh kak intan http://insue72.fotopages.com dan Ezza http://ezza-79.fotopages.com...Sementara wa ala2 ada masa nak buat so baik siapkan...

RULES
The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.
So now, on to the questions...

Question 1
What were you doing 5 years ago?
Tahun ni merupakan tahun cemerlang dlm kerjaya wa sbb wa telah berjaya menjadi peladang dan penternak jaya yg sungguh cemerlang. Wa telah penanam anggur dan juga menternak badan…wakakakakakaka …Sebenarnya atas nasihat doktor wa merehatkan diri selama lebih kurang setahun sebab wa patah tangan. Eksiden ngan van tau bkn sbb jatuh pokok erk ..

Question 2
What are 5 things on your to do list for today(26/08/2008)

1.Pagi on the way g keje singgah kat petrol station tuk kasi BMX Gabanku itu minum pagi. Kang dia tak bgerak mau haru wa dibuatnya .

2.Sampai opis trus on pc dl sbb nak cop line Auto Cad. Kang lambat tak dpt nak guna sbb opis hanya provided 2 lesen jer. Hal berebut line Auto Cad ni slalu je bikin wa “Nak Bertuka” jd Gaban . Penat da ngadu kat bos psl benda ni. Company pun nama je public listed n co bisz dlm construction tp lesen tuk Auto Cad ada 2 jer. Mau tak berebut2 kami ni..Tp bila time wa mls nak bt keje sj je bukak Auto Cad tu last2…so nnti kasi alasan kat bos “ I tak dpt nak buat la bos sbb I tak blh bukak Auto Cad.har..har..har..har…

3.Chk smua surat n memo yg admin letak atas meja. Initial and take note mana2 hal yg perlu di follow up.

4.Siapkan final checking tuk BQ projek kat Selayang( keje yg wa paling tak suka..wa planner pun kena kerah wat keje QS..berpinau mataku )

5.Sambil wat keje kena gak calling2 wa punya “lengloi n lengchai” kat authority yg berkenaan tuk follow up approval status.



Question 3
What are 5 snacks you enjoy?

1.Keropok Cheezel
2.Keropok ikan yg goreng sendiri tu ye
3.Keropok Melinjo (yg lemak2 pahit tu)
4.Segala macam tempeyek (paling suka tempeyek kacang dal)
5.Asam


Question 4
What are 5 things you would do if you were billionaire?

Ni wa assumed that wa tetiba jer terjadi billionaire yer..Cam kata kata org zaman baharik..rezeki jatuh dari langit..hehehehe..

1.Memula skali kasi settle smua utang piutang yg ada..Lagi2 utang PTPtipu tu..yg slalu bikin wa membara je time nak membayonya..(nape wa hangin sgt ngan PTPtipu ni next entry la wa cite..Sape2 yg keje ngan PTPtipu ni sila la nntikan luahan hati ku yg “tertipu” ini yer..

2.Peh tu wa nak setup my own company la..sampai bila mau kayakan org lainkan..baik kita kayakan diri sendiri..Company ni plak ada 2 iaitu 1 bidang keje wa iaitu Town n Planning. Yg lg satu tu company yg based on my passion iaitu beauty n fashion. Wa nak realisekan wa punya butikwawa. Cadangnya nak wat cam franchise la..kat serata Msia nnti akan ada butikwawa..Korang jgn lupa dtg yer..i kasi spesel punya arga..har..har..har..har..

3.Untuk memberanakkan duit2 yg ada tu kena la invest. So kena beli share bebanyak..sape2 yg bijak thp dewa bab2 share ni nnti leh la apply post sbg penasihat wa yer ..

4.Yg ni sbg saham akhirat plak..wa nak wat satu yayasan kebajikan cam yayasan Al Bukhari tu..Kat sini jugak la smua hasil2 duit wa akan “disucikan”…

5.Sudah semestinya wa akan bwk mak abah dan smua kaum kerabat wa g mekah wat haji n umrah..apa yg mak abah wa nak sure wa kasik punya..if ada rezeki lebih wa akan hanta mana2 org2 yg kurang berkemampuan tuk menunaikan haji dan umrah..ni pun tuk saham akhirat dan keberkatan title billionaire tu…
Nota nasi tambah:-Best tul la berangan jd billionaire ni..So kengkawan sekelian doakan la wa jd billionaire yer…amin….


Question 5
What are 5 jobs you've had?

1.Jadi QC kilang jopon sumitomo kat Alam Megah time cuti semester .Wa keje sehari je sbb terkena kejutan budaya. 70% yg keje kat kilang lelaki so korang paham2 la camne keadaannya..wa yg mintak benti keje sbb wa takut ngan cara dorang “welcome” wa..hehehehehe..

2.Pas benti keje kilang tu wa keje kat kedai kasut. Dpt la jugak gaji tuk 1 bln setengah..keje kat kedai ni bosan bl xde org sbb kena buat mcm2 keje pembersihan kasut..bila org ramai wa suka sbb just layan kerenah customer je la..if dorang bl kasut wa akan dpt komisen..klau dpt jual kasut kulit yg harga dia ratus2 tu byk la komisen wa dpt..

3.Time wa extend 1 paper tuk complete diploma wa keje kat KFC Sg Besar..bila ada class je br wa dtg JB..keje mmg masyuk gak sbb Manager suka suh wa tlg dia..so dpt la duit lebih..ime wa nak benti manager tu tak kasi..Siap offer post asstant manager lg..Gaji yg dia offer pun lumayan gak tuk waktu tu..Mak wa siap suh terima jer..tp sbb pikir itu bukan “duniaku” so tak terima la.

4.Wa benti keje KFC sbb dpt keje kat Syarikat NBC ngan Dato N . 1st job to the “real world”. Mmg perit tuk menapak... Wa benti keje sbb nak further study to obtain degree.

5.Jun 2004 (few mnths after doctor kata wa da pulih dr eksiden) wa dpt keje kat Syarikat G. Mmg rezeki sgt la sbb wa email resume kul 3pm. Dlm 4pm dorang da cal suh dtg interbiu..Time dtg interbiu plak on the spot trus dpt keje..Mekacih sesangat kat Dato S sbb caya yg wa tak keje selama 1 thn sbb eksiden bkn sbb wa tak “laku”. Kat sini wa bertahan selama 3 thn. Keje ngan Dato S mmg best sbb dia ajar wa tuk jd berani dan “thick skin”..wa penah ngan selambanya g jumpa menteri…hehehehe…kat syarikat ni wa focus buat petrol station…antaranya petrol station shell yg kat tol jln duta tu..kalau ikutkan portfolio keje wa mmg berat ati nak tinggalkan Company G tambahan plak mengenangkan jasa Dato S pd wa membuka ruang kerjaya wa..tp sbb kan si bini popeye yg da “sign mati” keje kat situ yg hobinya ialah menjaga kepentingan kaum cha ya nun alif nya jer..wa nekad resign..wa keje bagai nak rak org lain yg promoted..rasa devastated sgt time tu..Dato S dgn berat ati terpaksa menerima keputusan wa..tp yg best dia kata if one day u xde keje u call la I yer…hehehehehe..

6.Ogos 2007 wa masuk company skang ni..Kiranya da setahun jagung la wa kat LNL ni..bape lama wa bertahan kat company ni tak tau la..if ada peluang lain yg lbh bagus wa cha alif bot…hehehehehe


Ni plak Award yg wa dpt dr kengkawan yg dikasihi..Errrr..korang dpt award ni nak kena bt ucapan ke mcm dlm tv tu..ngeh..ngeh..ngeh..


Ni dari adik smart kita iaitu syafiq http://syafiqakram.fotopages.com


Ni plak dari Zira http://azieyra82.fotopages.com, Mira http://mirajohar.fotopages.com dan juga Salmah http://salmahmdaleb.fotopages.com...Mekacih yer korang..Luv U all la..Muuuuaaahhh

Disempatan yg ada ni sebelum Bulan Ramadhan Al Mubarak menjelma wa pohon ampun dan maaf atas segala salah silap wa kat kwn2 semua..Marilah la kita sama2 meringankan hisab belah kiri kita dan menambah hisab belah kanan kita...


Selain tu yg juga nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia yg Ke 51...Perpaduan Teras Kejayaan


Thursday, 21-Aug-2008 05:54 Email | Share | | Bookmark
Me vs High Heel

 
 
 
View all 12 photos...
Semenjak dua menjak ni wa asyik ketinggalan je dlm operasi mengupdate fp ni..kwn2 lain da bersedup meninggalkan wa dgn entry yg mcm2 kisah dan cerita..wa skang dpt update seminggu skali pun da cukup baik..sekurang2nya terubat la rindu korang kat wa kan..(ada ke yg rindu kat wa..hehehehehe).

Hari ni 25/8/2008 adalah Hari Wanita Kebangsaan..tema thn ni "Wanita Penjana Ekonomi"..korang tgk berapa hebatnya tema thn ni...satu pengiktirafan yg besar tu..So wa nak wish la selamat menjana ekonomi pd semua wanita yg lawat fp wa ni yer...

Bila cite psl wanita rasanya tajuk kat atas tu cam bkait rapat jer kan ngan wanita..Even ada yg kata tak pandai sgt nak pakai high heel tp smua org penah merasa pakai high heelkan...Ada sape2 yang penah tgk filem Me vs High Heel ni tak..kalau ada sila angkat kasut dan julang ke udara..hehehehehehe...yg tak tengok plak sila bukak kasut anda dan baling kat orang sebelah...(ada yg sanggup buat ker????) Ni nak cite sikit time dating berjemaah hari tu rasanya either kak yatt or kak fafau yg tego wa "Apsal ko ni tinggi la sgt"..wa senyum jer sbb sebenarnya wa takde la tinggi mana pun cuma 163cm jer..yg buat wa nmpak lebih tinggi ialah sbb wa pakai kasut heel 3 inci...hehehehehe..pecah sudah rahsia ku utk kelihatan tinggi...so dgn kasut tumit 3 inci maka bertambah la tinggi wa dari 5 kaki 2 inci kepada 5 kaki 5 inci...so bg sape2 yg nak nampak tinggi kena la pakai kasut tumit tinggi...

Tetiba terkenang plak zaman 80 dulu..org lelaki pun pakai kasut yg tumitnya tinggi..pelakon ibrahim pendek ngan param pun pakai kasut tu kan..(terbayang cite keluarga cokmat yg naik beskal pakai topi keledar tu)..

Wa sebenarnya pd zaman belia remaja xde la gemo sgt pakai kasut tumit tinggi ni..1st wa pakai kasut tumit tinggi time nak g interbiu maktab time pas SPM..Mak yg belikan kasut tu..punya la payah nak berjalan sbb kasut tu tingginya 3 inci..mana nak jaga step..mana nak jaga johor kain dari tersangkut time jalan..dah tu plak pegi interbiu ngan abg opie naik moto plak..mmg seksa rasanya..tu smua tuk memenuhi permintaan mak supaya wa pegi interbiu tuk masuk maktab ( wa mmg taknak sebenarnya)..usaha mak belikan kasut tu berbaloi sebenarnya sbb wa ditawarkan utk masuk Maktab Perguruan Temenggong Ibrahim kat JB. wa dpt Pendidikan Sains dan Matematik..tp....oleh sbb wa sememangnya tak minat nak jd cikgu dan kebetulan tawaran masuk UTM dtg dulu maka wa pun tak masuk la maktab tu..now i wonder how do i look if jd cikgu...anak2 murid n orang semua akan panggil Cikgu SALWA..hehehehehehe..tp tu la bukan jodoh wa nak jd cikgu kan..tp mak wa smpai sekarang ttp berusaha suh wa jd cikgu..tiap2 thn dia suh wa amikm kpli..huh..panjang plak cite kisah permulaan pakai kasut tumit tinggi ni..

Baru2 ni atas urusan kerja wa diwajibkan untuk memakai kasut tumit setinggi 4 inci..kasut ni plak ada spec dia yg perlu dipatuhi..wa pun da budget dlm RM100 tuk beli kasut tu...yg sedihnya kan cm biasa la bila kita nak carik sesuatu brg n duit tu ada..mmg payah nak dpt..byk kedai yg wa masuk smua dan kasut yg wa nak tu xde saiz jer...kedai2 yg biasa jual kasut high heel plak time wa dtg tu xde jual kasut 4 inci..yg ada cuma 3 1/2 jer..aduhai..frust sungguh...lg sakit ati bila masuk kat ALDO n Nine West punya la byk kasut yg 4 inci..tp over la plak budgetnya sbb arga kasut yg wa bkenan tu smua RM300 n above..mana nak cekau lg RM200 ni..so setelah penat carik seluruh pelusuk The Curve ngan One Utama wa teruskan usaha kat tempat lain..Memula plan nak g Sunway Pyramid sbb wa penah masuk 1 kedai kasut yg ada jual high heel yg pelbagai warna..tp sbb cam mls nak bsesak ngan manusia yg ramai time mega sale wa pilih Subang Parade je la..Kebetulan plak laily bgtau ada kedai kasut baru bukak kat situ kat sebelah Poh Kong..wa pun semangat la ajak alily, ucu n anak2 dia gi Subang Parade..Dan sekali lagi duit wa degil utk meninggalkan wallet wa ..smua kasut yg wa bkenan tu smua da xde saiz..sakitnya hati wa...

Last2nya wa cekau jugak la 2 pasang 3 1/2 inchi heel tuk sementara waktu before jumpa kasut 4 inchi..tu pun sbbnya kasut2 tu ada offer yg berpatutan n wa pun da terbekenan// ..dalam pada tu wa rembat jugak sepasang kasut yg rata je tumit dia tuk wa bwk berlari2 time wa nak bersopin nnti...oh tercicir sedikit fakta..time bersopin wa xde la pakai kasut tumit tinggi yg halus2 tu...mau lenguh kaki ni nnti..hehehehehe...

So jom tgk koleksi kasut yg wa ada..ni yg ada kat umah wa jer..yg ada kat kampung pun ada jugak..mak wa suka wat house keeping kasut2 wa ni..dia kata menyemak jer..kdg2 wa pun lupa psl kasut2 wa ni..bila teringat than tanya kat mak..mak ngan selambanya akan ckp "Mak da buang pun kasut tu..sbb mak nampak da buruk jer"..bila mak da kata camtu peluang la nak g beli kasut baru...hehehehehehe..


ni antara yg ada kat dpt kete..time drive wa pakai sandal jer..bila kura br tuka kasut lain


ni sebahagian koleksi kasut wa yg ada kat umah..80% tu kasut wa..


ni plak kasut kat opis..yg tapak rata tu membolehkan wa berlari2 kat opis or turun naik tangga ngan selesanya..yg selipar tu guna tu solat la kan...


ni plak safety shoes..kasut ni "hebat" sbb kat depan dia tu ada lapisan PVC..so katakan la batu-bata terjatuh kat kaki..kaki xde la cedera..if terpijak paku pun tapak kasut tak tembus..tp korang yg paling tak best..kasut ni berat wei...rasa cam ada batu je kat kaki bila pakai kasut ni..tp utk safety kat construction site kena la pakai..wa penah zaman mula2 keje dl tetiba je ada site inspection..da la hari tu wa pakai skirt..kengkawan blh byg tak wa pakai skirt than pakai safety shoes ni...


ni plak kasut nak meredah tpt2 yg ganas2.. ..kasut ni wa beli zaman study dl lagi..tak silap thn 2001 rasanya..sampai skang kasut ni masih berjasa kat wa..sayang sgt kasut ni..kasut ni mmg tahan lasak..


ni plak antara koleksi peep toe heel yg baru...kasut yg kaler beige tu dl time study wa panggil kasut karipap..sbb zaman tu pemes student pakai kasut yg depan dia berkait cam kelim kuih karipap tu..

Ada sape2 nak pinjam kasut wa blh email kat wa yer...


Selain tu singgah la kat http://butikwawa.fotopages.com tuk tgk koleksi blouse yg baru...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net