My Life

By: WaWa Peace

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 21-Jan-2010 08:30 Email | Share | | Bookmark
The Team

 
 
 
Ni la dia lumrah keje as runner..time projek br nak stat mmg la terkejar kesana dan kesini....bl da xde keje kang...bosan nya tahap gaban....skang wa tgh bz ngan new project kat sri damansara n selayang..sape2 mau carik umah dengan konsep garden deck n basement cark park + gated and guarded leh roger2 wa yer.....early bird akan dpt special price....

Actually gmbar ni amik tu our annual report...kebetulan hari jumaat so pun cam biasa la...either pakai bj kurung or bj kebaya....


Quote:
wa punya butikwawa da ttp eh...skang da pindah ke blog plak...singgah2 la yer...http://adhwafashion.blogspot.com



Quote:
model yg ada kat depan kita org tu adalah tuk projek kat selayang.sapa berminat leh log in kat our website www.idamanhills.com.my



Thursday, 24-Dec-2009 08:35 Email | Share | | Bookmark
Sinoreta Sharq @ Taman Nong Chik, JB

 
 
 
Buat K.Mal n K.Meen...gmbar katun last n3 tu bukannya mewakili diri wa...tp diri my junior masa kat UTM dl....we're closed so tu yg dr jauh wa dtg tuk attend big day dia...actually niat wa just nak ke JB je.since azue pun ajak masuk spore maka plan pun bertambah la...dr agenda hanya untuk menghadiri wedding ceremony trus bertambah dgn agenda coti2 spore n batam....

Wa mmg xbawak camera pun time tu sbb my darling nikon stil lg dikidnap oleh adik wa...dia ada 2 job wedding ngan kwn2 dia..dr dia duk melepak kat umah wa pun kasi la support dia g jd OP...pastu xde le kopak nau poket kakak dia ni bl dia nak register masuk tuk degree nnti...Adik wa ni amik AD kat UITM...wa bwk cik compact tp xde bateri plak...so amik la pakai blackberry jer...sib baik le clear...

Wa cuma dtg pada majlis akad nikah jer...alkisahnya spatutnya majlis buat kat hotel..tp sbb bapak dia xmau pening dgn protokol sbb kena jemput Sultan Johor maka majlis pernikahan dibuat kat umah jer...only invited guest je yg dtg...

Makanan mmy best...lepas la rindu wa makan mee rebus n nasi beriyani gam...


Ini la dia geng2 umur 80an...wa sorang je yg lahir thn 70an...dorang ni suka usik ckp wa ni org lama sbb lahir 70an...nakal kan...


wa, tasya,jamie,yatt...


ini la dia pengantin....Sharqiah Dato Malick & Dr Bartsith(tul ke ejaan nama hubby kau ni sharq.. )


Saturday, 28-Nov-2009 01:40 Email | Share | | Bookmark
Apa2 Ajer la kan...

 
 
Arini hari kedua raya haji...ramai yg cuti tp wa keje....kul 9am td br je smpai dr kampung...perjalanan dr kr ke opis clear je sbb xde byk kete...so laju je ler...sejam lebih kit da smpai opis ni....cuaca kejap ujan..kejap cerah...actually xde gmbar pape pun nak buh..cuma nak show off award yg wa dpt dr k.ita...mekasih kak...i like....






Quote:
Semalam wat sesi belek2 kalender ngan mak..skali wa tgk tuk bln 12 nnti blh katakan tiap minggu akan ada coti hari jumaat....aiiiiii...sakit ati ni tau sbb soknya (sabtu) wa keje blk...lau keje co yg 5 working days kan seronok.....ni yg mcm nak kena cari keje lain nih..ada sape2 nak offer wa keje tak?


Quote:
Butikwawa skang berpindah ke butik baru...singgah le ke http://adhwafashion.blogspot.com plak yer...ni tgh touch up n make up apa yg ptt


Thursday, 26-Nov-2009 02:23 Email | Share | | Bookmark
Selamat La semuanya ya.....

 
 
 
Arini ramai yg da beransur balik kg sbb sok hari raya.Maybe ada yg da smpai pun kan...Wa akan blk kg malam ni...wa hanya akan coti esok jer...sabtu masuk keje blk....Dikesempatan ini wa ucapkan selamat menyambut dan meraikan Aidil Adha....

Layan la katun2 dr web iluv islam ni erk...


katun lembu2 yg cute dan chumel....
kita xleh nak kesian kat binatang yg kita sembelih...
sbb sembelihan itu untuk kita makan dan ia adalah sebagai menenuhi ibadah korban...tp lau kata lembu cute or chumel salah tak?



Mana-mana yg bercuti panjang sempena cuti sek ni...selamat bercuti yer....


Sesi muhasabah diri sendiri....Amin....

Quote:
kak pau...wa da edit la ayat yg mengatakan haram tuk kasihan pd binatang sembelihan tuk ibadah korban sbb wa xjumpa mana2 dalil yang menyokong kenyataan tersebut takut nnti tersalah ajaran plak kang dikatanya wa ni mengikut ajaran Rasul Melayu plak...abes kena tangkap ngan JAIS ...wa ckp mcm tu sbb TAK SILAP wa dl ada ustaz yg cakap haram memakan daging ibadah korban yg kita kata kesian kerana disembelih bagi memenuhi ibadah tersebut..yg haramnya adalah perbuatan memakan daging tu bukan perbuatan mengatakan kasihan...kot ada sesapa leh advice on this matter...wa maklum sgt wa bukan ahlil kitab yg bijak terulang dlm bab2 agama ni...silap2 mmg ada pun yg mencebik pun tu kan....


Ni yg antara wa jumpa psl perasaan kasihan pada binatang sembelihan.
Quote:
Question:
Apakah hukumnya memakan makanan yang halal dimakan yang ketika kita menyembelihnya (cth, ayam) atau memotongnya (cth, ikan) hidup-hidup secara tiba-tiba timbul perasaan belas kasihan pada binatang tersebut. What is the ruling that halal food is consumed when we slaughter (eg, chicken) or cutting (eg, fish) alive suddenly arise pity on these animals. Adakah binantang tersebut halal dimakan?. Is it lawful binantang eaten?.

Jawapan : Answer:
Binatang sembelihan tersebut halal dimakan sekiranya menepati syarat-sayarat sah sembelih. Sacrifice the lawful consumption if meet conditions sayarat legal slaughter. Manakala perasaan belas kasihan yang timbul tidak mempengaruhi status halal atau haram binatang sembelihan tersebut.. While the compassion that arises does not affect the status of lawful or unlawful sacrifice these ..

P/S: Kesimpulannya, sekiranya anda berasa kasihan pada binatang tersebut walapun anda tidak menyembelihnya atau memotongnya, binatang tersebut tetap halal dimakan. P / S: In conclusion, if you feel pity on these animals despite cutting or you do not sacrifice, the animals will still eat halal.
http://www.mesra.net/forum/index.php?s=ba15c8545864385ba5985bcbdd70c8cb&showtopic=72468

Quote:
Tarikh Hantar Soalan : 27/11/2007 05:42 PM
Soalan : Apakah hukumnya memakan makanan yang halal dimakan yang ketika kita menyembelihnya (cth, ayam) atau memotongnya (cth, ikan) hidup-hidup secara tiba-tiba timbul perasaan belas kasihan pada binatang tersebut. Adakah binantang tersebut halal dimakan?.
Jawapan : Binatang sembelihan tersebut halal dimakan sekiranya menepati syarat-sayarat sah sembelih. Manakala perasaan belas kasihan yang timbul tidak mempengaruhi status halal atau haram binatang sembelihan tersebut..
Status : Selesai - Paparan Web.
. Nombor Rujukan : PANEL SJAI 281107
Tarikh Selesai : 28/11/2007 11:01 AM

Nota:
1. Jawapan kepada soalan disediakan oleh Panel Kemusykilan Agama, JAKIM
2. Setiap borang yang dihantar hendaklah mengandungi hanya satu soalan sahaja.


ini pula dr tulis seorang hamba allah...wa buh link dia...tp dia punya "pendapat" pun sama mcm wa...
Quote:
Kalau mengikut ajaran datuk nenek saya yang tidak sepandai mana, haram hukumnya kita memakan daging binatang sembelihan jika 'terdetik' di hati, perasaan kasihan terhadap binatang itu. Bermahzab Imam Shafie yang sama, saya rasa pesanan datuk nenek saya itu memang mengikuti lunas-lunas ajaran-Nya.

http://www.esasterawan.net/eSasterawan/1_weblogg.asp?uid=148&bid=7338

Moh le kita sesama bukak balik kitab tauhid ngan feqah jaman sek rendah agama dl.. (ingat tak kitab tu kertas dia yg kaler coklat tu ha...


Friday, 20-Nov-2009 02:46 Email | Share | | Bookmark
Makan2 Zaman Tuk Kadok...

 
 
 
View all 15 photos...
Skang ni wa xde bape nak bz.....mood nak update pun da datang balik..so sesambil kemas2 drive my desktop yg baru perasan yang tuk buka puasa tahun ni wa xbuh sebarang gambar pun kan...da la raya pun xde gambar...Sebenarnya bulan puasa adalah bulan yg bz bagi yg keja as runner mcm wa ni...mana nak ngejor approval sbb kang smua pakat cuti lama..mana nak ngejor consultant sbb dorang pun nak cuti jugak...leh kata tiap minggu sure akan ada majlis buka puasa..kadang2 selang sehari kat tempat yg sama...mungkin ada yg kata "bestnya dpt buka puasa kat hotel tiap2 minggu...makan best2...well lau nak ikutkan xde best mananya...makanan pun ada yg sedap..ada yg xsedap...huhuhuhuhu...but for sure pas je majlis buka poser rahang wa sure rasa cam sengal2 jer..sbb penat woo...mengunyah ngan bercakap dari kul 6.30pm smpai la kul 10pm...tu blum lg kes yg pas je tol jln duta tu sure kena stop kat shell tu...memuntah kan smua yg ada dlm peyut....mihahahhahahahahha....kes overload....opsss...wa bukan paksa dia kuar erk..dia nak kuar sendiri...

This year my co buat lak majlis buka puasa ni even yg muslim bape kerat jer..Actually dorang tu yg nak melahap lelebih bukannya kita org yg puasa ni...Event ni buat just near by from our office iaitu kat Solaris...tpt yg so classy tp service kelam kabut...tgk la aksi kita org bbuka poser yer....smua gmabr ni from my office SRC club...

Ni smua gmbar just after bbuka..sesambil tggu menu yg lain sesambil la posing...our cameraman plak suka benau ha nak ngambik gambo kat our meja..so apa lagi...hehehehhehehe












i luv this pic coz its so cute...my colleague ezan wif her big eye...sherwin wif his aron kwok pose...







Ni masa nak balik dah....setiap group wajib poser kat tangga keramat nih...




Quote:
Wa xjd pegi Machang sbb si kecik ngada2 tu mau pulang sendiri ngan kengkwannya sbb kakaknya ini dtg lambat katanya..dia nak blk arini (jumaat)..kakaknya ini cuma leh smpai sana ari ahad.Maka selamat la kakaknya ini dr kena drive jejauh amik dia.


Quote:
ehem..ehem..sape yg mau petua camno mau berseri-seri...senang jer..makan la kuih seri muka bebanyak.... ..lau petua camno mau kurus murus selim melim pun ada...itu kira off the record la eh....


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net